VIDEO. TVA- ul a intrat la…apa: 9%, incepand cu anul viitor

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici (foto), a adus vestea buna la editia din acest an a Expo Apa. Serviciul de alimentare cu apa va avea TVA de 9% si vor fi mai multi bani europeni in anii ce vin.

P.O.S. Mediu a beneficiat de fonduri substantiale si vom reusi, cu siguranta, sa cheltuim si fondurile pe exercitiul bugetar 2014 – 2020. Baza este la operatorii de apa si sper ca ei vor avea un grad ridicat de absorbtie“, a spus ministrul de Finante.

In ceea ce priveste reducerea T.V.A. la apa, la 9%, oficialul de la Finante a dat asigurari ca discutiile sunt avansate si, chiar daca in proiectul de modificare a Codului Fiscal, care se afla pe masa Parlamentului, masura nu a fost inca inclusa, cu siguranta acest lucru se va realiza pana la sfarsitul anului.

Declaratia lui Eugen Teodorovici este disponibila AICI.

Operatorii de apa incearca de mai mult timp sa convinga guvernantii sa reduca TVA- ul, insa pana acum discutiile nu au avansat.

Ne putem cumpara mai rar o camasa, ne putem plimba mai rar cu autoturismul, ne putem duce pantofii la reparat mai rar, dar nu putem renunta la apa. Apa este ingredientul care concura la prepararea alimentelor, asigura recolte agricole consistente si trebuie sa fie pe masa noastra zi de zi. Sper ca, anul acesta, sa gasim o cale de rezolvare in aceasta privinta. Apa ar trebui sa aiba T.V.A. zero, daca se poate. Am gasit sprijin la prim-ministru, la ministrul Finantelor Publice si speram ca, pana la finalul anului, sa rezolvam aceasta problema“, a declarat Felix Stroe, presedintele Asociatiei Romane a Apei si directorul general al RAJA SA.