Victorie obținută de Popovici Nițu Stoica & Asociații pentru industria construcțiilor. Anularea unei instrucțiuni a Președintelui ANAP

Popovici Nițu Stoica & Asociații a obținut, în numele ARACO – Asociația Română a Antreprenorilor de Construcții – și a mai multor companii de construcții, anularea Instrucțiunii Președintelui ANAP nr. 1/2019 în materia ajustării prețului în contracte  de achiziție publică/sectorială.

Decizia de anulare a fost luată în data de 30 iulie 2020 de Curtea de Apel București. Deși este în primă instanță, aceasta este deosebit de importantă pentru toți antreprenorii în construcții care au încheiate contracte de achiziție publică/sectorială. Se vor înlatura, astfel, o serie de intervenții ale autoritatilor în echilibrul economic al contractelor de achiziție publică și sectorială, în special în ceea ce privește actualizările generate de creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor.

Echipa Popovici Nițu Stoica & Asociații care a gestionat dosarul a fost formată din Camelia Pătrașcu, Managing Associate și Ramona Pentilescu, Managing Associate.

Popovici Nițu Stoica & Asociații a acționat ca lead lawyers în acest dosar, având alaturi pe apărătorii celorlalte reclamante din dosar, reprezentate prin consilieri juridici, av. Zaira Bamberger – avocat asociat MFP Lawyers și avocat Adriana Roman.

ARACO a fost înființată la 19 decembrie 1990 cu scopul de a promova interesele economice, tehnice, financiare, de calitate și sociale ale unitatilor de construcții- montaj, cercetare-proiectare, de mecanizare și productie de utilaje pentru construcții, cu capital de stat, mixt sau privat. ARACO cuprinde peste 1300 societăți din industria construcțiilor și patronate afiliate sau asociate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here