Victorie importantă pentru Maspex România, reprezentată de RTPR Allen & Overy într-un litigiu cu Ministerul Energiei

Maspex România (fosta Tymbark) a câștigat în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție litigiul împotriva Departamentului pentru Energie – Organismul Intermediar pentru Energie cu privire la acordarea unei finanțări europene în vederea obținerii unui spor de putere în rețeaua electrică, spor necesar pe fondul creșterii capacității de producție a fabricii societății din Vălenii de Munte.

Litigiul a fost declanșat ca urmare a faptului că, la aproximativ 1 an de la finalizarea proiectului, DE-OIE a decis să rezilieze contractul de finanțare.

Curtea de Apel București a respins în primă instanță acțiunea Maspex, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul societății împotriva soluției inițiale, dispunând obligarea autorității la plata sumelor prevăzute în contractul de finanțare.

Maspex a fost asistată în acest litigiu de o echipă de avocați din cadrul RTPR Allen & Overy formată din Valentin Berea (partener), Adriana Dobre (avocat senior) și Ana Popa (Nedelcu) (avocat colaborator). De asemenea, alături de echipa RTPR Allen & Overy au mai fost implicați avocații Luiza Ionescu-Donoiu și Adrian Coman din cadrul Reff și Asociații.

Valentin Berea a declarat: „Ne bucurăm că am reușit să obținem o nouă victorie importantă pentru un client de care ne leagă o istorie frumoasă și care de-a lungul timpului ne-a arătat încrederea sa prin acordarea a numeroase mandate care ne-au motivat să ne depășim limitele.

Litigiul a fost unul dificil datorită gradului ridicat de tehnicitate, Înalta Curte de Casație și Justiție fiind chemată să dezlege probleme interesante de drept, precum aceea a înțelesului noțiunii de „neregulă” din legislația specială.”, a adăugat Adriana Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here