Vicepreședintele UNBR, avocatul Daniel Fenechiu, răspunde avocaților la patru întrebări esențiale pentru exercitarea profesiei în perioada pandemiei de Covid-19

Vicepreședintele UNBR, avocatul Daniel Fenechiu, a răspuns întrebărilor adresate de numeroși avocați, în cadrul unor mesaje video difuzate pe pagina personală de Facebook. În această perioadă a pandemiei de Covid-19 tot mai mulți avocați și-au exprimat dorința de a primi ajutor de la stat pe când alții au afirmat că își doersc ajutor din partea UNBR și a Barourilor.

Chiar înainte de instaurarea stării de urgență, UNBR și Barourile au constatat faptul că profesia va fi afectată, astfel Uniunea a solicitat Barourilor să trimită puncte de vedere în urma unor analize individuale.

Avocatul Daniel Fenechiu a selectat patru întrebări ca fiind esențiale pentru dinamica actuală a avocaturii din România:

  1. Puteau face UNBR si Barourile mai mult in aceasta perioada? Pot UNBR si Barourile sa acorde ajutoare avocatilor care au fost afectati de starea de urgenta si criza generata de noul coronavirus SARS-CoV-2?
  2. Ce se intampla cu indemnizatiile prevazute pentru profesiile liberale, vor beneficia sau nu avocatii?
  3. Poate sa acorde CAA sau filialele ajutoare avocatilor care au fost afectati de declararea starii de urgenta si criza generata de noul coronavirus SARS-CoV-2?
  4. Ce putem face, pentru profesie, pe termen mediu si lung, in raport de perspectivele previzibile?

Răspunsurile la aceste întrebări pot fi ascultate pe pagina de Facebook a avocatului Daniel Fenechiu – https://www.facebook.com/daniel.fenechiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here