Viacom se judeca din nou cu YouTube pentru afisarea de continut piratat

Serviciul de streaming video YouTube trebuie sa se apere impotriva reclamatiei depuse de grupul media Viacom care sustine ca site-ul de video sharing a incalcat drepturile de autor, permitandu-le utilizatorilor sa posteze clipuri de la diferite show-uri produse si difuzate de companie, potrivit Bloomberg.

O instanta din Manhattan a respins decizia unei curti inferioare de justitie de a incepe un proces. Judecatorul curtii inferioare a declarat ca You Tube a fost exonerat de raspundere deoarece a inlaturat clipurile atunci cand a fost notificat de aceasta problema.

„Un juriu capabil ar fi putut dovedi ca YouTube stia de existenta activitatii incriminatoare de pe website-ul lor” au spus doi judecatori intr-o decizie de 39 de pagini.

In 2007 a mai existat o disputa care a dus la un proces intre cele doua companii. Viacom a cerut daune de un miliard de dolari sustinand ca pe YouTube au fost afisate mii de clipuri video fara ca site-ul sa detina drepturile de difuzare. In particular, este vorba de programe precum “South Park”, „The Daily Show With Jon Stewart” sau filme apartinand studiourilor Paramount Pictures.

Judecatorul Louis Stanton a decis in 2010 ca YouTube a fost absolvit de raspundere de catre Digital Millennium Copyright Act, deoarece a inlaturat clipurile care incalcau drepturile de autor atunci cand au aflat de existenta lor. Viacom a facut atunci apel, sustinand ca YouTube stia de existenta acestor clipuri piratate.