VentureConnect, proiectul ”de suflet” al Biris Goran, a ajuns la cea de-a XI-a editie

VentureConnect, program lansat in anul 2010 de doi parteneri ai firmei de avocatura Biris Goran, Ana Maria Andronic si Daniel Visoiu, impreuna cu un grup de antreprenori din domeniul IT, a ajuns la cea de-a unsprezecea editie. Momentul va fi marcat printr-un eveniment care va avea loc in data de 3 iunie 2015, in Aula Magna Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE), potrivit unui anunt al Fundatiei VentureConnect.

Organizatorii evenimentului sunt Fundatia VentureConnect, in parteneriat cu Incubatorul de Afaceri al ASE-ului, proiect care va fi lansat public la finalul lunii februarie si care a fost creat cu scopul stimularii spiritului antreprenorial in randul studentilor, masteranzilor si doctoranzilor din universitate, si sustinerii acestora in demersul antreprenorial, si cu sprijinul casei de avocatura Biris Goran.

Fundatia VentureConnect anunta, totodata, deschiderea sesiunii privind depunerea de prezentari (pitch-uri) pentru eveniment. Astfel, antreprenorii care doresc sa isi prezinte afacerea in fata unora dintre cele mai importante fonduri de investitii, acceleratoare, incubatoare din Romania si Europa pot depune proiectele incepand de astazi, marti, 3 februarie, pana la data de 14 mai a.c., prin intermediul website-ul evenimentului: www.ventureconnect.ro. Inaintea evenimentului, Fundatia VentureConnect va organiza pentru antreprenorii finalisti doua sesiuni de mentorat in cadrul carora acestia vor fi sprijiniti cu privire la eficientizarea si structurarea prezentarii, abilitatile de vorbire in public si la elaborarea discursului.

Cea de-a unsprezecea editie a VentureConnect va avea o abordare noua si se va bucura de participarea unor invitati de seama, business angels si fonduri de investitii de pe continentul american. Evenimentul va include doua sesiuni de prezentare: prima parte va fi dedicata studentilor si companiilor early-stage in cautarea unei investitii de tip “seed”, iar cea de-a doua parte va fi dedicata companiilor mai mature in cautare de o infuzie de capital substantiala.

Dupa mai bine de patru ani de cand am lansat proiectul, ne mandrim cu o comunitate de peste 400 de companii care au trecut pragul VentureConnect si au intrat in contact cu investitorii. Suntem bucurosi ca putem oferi antreprenorilor romani acces la un network de contacte de cea mai buna calitate din Romania, Europa si continentul american, si ca VentureConnect este locul unde investitiile se intampla”, mentioneaza Ana Maria Andronic, co-fondator VentureConnect.

Programul VentureConnect a fost lansat in anul 2010 de catre Ana Maria Andronic, Partener si coordonatorul practicii de IP, IT si Media in cadrul Biris Goran, si Daniel Visoiu, cu sprijinul casei de avocatura Biris Goran, impreuna cu un grup de antreprenori binecunoscuti din domeniul IT, precum Marius Ghenea, antreprenor si business-angel, Radu Georgescu, Chairman GECAD Group, Orlando Nicoara, antreprenor online, Péter Barta, Director Executiv Fundatia Post-Privatizare, si Dragos Roua, antreprenor online.

Societatea de avocatura Biris Goran a fost infiintata in 2006 de catre patru avocati cu o vasta experienta internationala. In scurt timp, Biris Goran a devenit consultantul unor importanti investitori internationali si intreprinzatori locali si a fost inclusa printre firmele de avocatura de top din Romania, in ghidurile juridice anuale Chambers Europe si Legal 500. Cu o echipa formata din peste 35 de avocati si consultanti fiscali, Biris Goran ofera o gama larga de servicii juridice concentrandu-si practica asupra unor domenii precum: taxe, tranzactii imobiliare, dreptul concurentei, dreptul proprietatii intelectuale, IT si media, drept societar, fuziuni si achizitii, finantari, litigii, insolventa si energie.