VentureConnect – platforma creata de Biris Goran pentru antreprenorii IT

Interviu cu Ana Maria Andronic, Senior Associate, Biris Goran 
 
Cum a luat nastere VentureConnect?
 
VentureConnect a luat nastere in 2010, la initiativa casei de avocatura Biris-Goran, care multumita experientei in asistarea unor tranzactii importante in domeniul IT, on-line si internet, a gandit o initiativa inovativa de facilitare a dialogului direct intre investitori locali si internationali, business angels si fonduri de investitii si antreprenorii locali si cei din regiune.

Asadar, proiectul VentureConnect isi propune sa sprijine si sa puna in legatura directa antreprenorii locali si din regiune cu investitori nationali si internationali activi in segmentul de piata IT, on-line si Internet. Sunt mai multe motive pentru care credem in reusita VentureConnect. In primul rand pentru ca initiativa este gandita pentru a oferi sprijinul necesar dezvoltarii sectorului antreprenorial romanesc si in al doilea rand, pentru ca proiectul beneficiaza de implicarea, alaturi de co-fondatorii Biris-Goran, a unor antreprenori romani de success, membri ai Board-ului VentureConnect.


Ce inseamna proiectul VentureConnect?

 
VentureConnect a inceput in anul 2010 cu organizarea a doua evenimente anuale in Bucuresti si a evoluat catre organizarea, pe langa cele doua evenimente din Bucuresti, a doua intalniri in tara in Cluj si Timisoara, avand ca scop selectia si pregatirea sustinuta a celor mai interesante proiecte din tara pentru sesiunile finale din Bucuresti. Datorita prezentei membrilor board-ului VentureConnect si a lui Doug Richard, important business-angel din Marea Britanie si fondator al proiectului dedicat sectorului antreprenorial: School for Startups, intalnirile locale din aceasta toamna au fost o reala sursa de mentorat in afaceri pentru antreprenorii care s-au inscris cu proiecte in cadrul VentureConnect.
Pentru aceasta toamna, participantii din cadrul VentureConnect au avut parte de doua zile de training sustinut pentru elaborarea pitch-urilor din cadrul intalnirii finale de la Bucuresti. Aceste sesiuni de pregatire au fost conduse de Lucian Mindruta: jurnalist, prezentator, scriitor, iar in prezent Creative Marketing Director Mediafax Group si Dragos Roua, binecunoscut antreprenor local.
Misiunea VentureConnect a devenit asadar importanta pentru sectorul antreprenorial din zona de IT si on-line din Romania, oferind sansa unei interactiuni reale cu investitori din Romania si internationali, dar si posibilitatea unei investitii seed din partea GECAD Group.
 
Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa obtina o finantare prin VentureConnect?
 
VenureConnect se adreseaza antreprenorilor din domeniul IT si on-line care au deja o afacere si care necesita o infuzie de capital pentru dezvoltare. Cu alte cuvinte, ne referim la acele proiecte care pot demonstra un model clar de venituri – intrucat acest lucru le va permite investitorilor sa inteleaga cum se poate transforma afacerea respectiva intr-una profitabila, o afacere care prezinta potential de dezvoltare si care se adreseaza unei piete suficient de mature pentru a fi atractiva pentru investitori. 
 
Cine alcatuieste Advisory Board-ul VentureConnect?
 
Alaturi de co-fondatorii Biris Goran, Ana Maria Andronic si Daniel Visoiu, Board VentureConnect include antreprenori extrem de bine cunoscuti in industria on-line din Romania si nu numai, care nu au nevoie de foarte multe prezentari: Marius Ghenea, Radu Georgescu, Orlando Nicoara, Péter Barta si Dragos Roua.
 
Ce specificitate au serviciile avocatiale pe care Biris Goran le ofera celor din domeniul IT?
 
Biris-Goran are o experienta semnificativa in ceea ce priveste aspectele legale ale unei afaceri in domeniul tehnologiei, cu precadere in domenii precum drept societar, drept fiscal si proprietate intelectuala. Biris-Goran are o gama larga de clienti fie companii tinere, societati private, fonduri cu capital de risc sau companii multinationale listate la bursa.
Biris Goran ofera servicii in toate aspectele legate de Tehnologia Informatiei, inclusiv internet si comert electronic, asocieri de tip joint venture, fuziuni din domeniul tehnologiei, precum si achizitii si obtinerea licentelor pentru tehnologie.
Printre cele mai semnificative tranzactii asistate de Biris Goran se includ consultanta acordata uneia dintre cei mai mari companii din lume care ofera servicii media si de publicitate cu privire la diversele achizitii din Romania, consultanta pentru un fond cu capital de risc din S.U.A., cu privire la achizitionarea unui pachet minoritar de actiuni in doua companii romanesti importante din domeniul site-urilor de cautare a locurilor de munca si consultanta acordata in legatura cu o investitie in valoare de mai multe milioane de Euro intr-un joc social online de strategie <www.erepublik.com>.