Vechiul nou presedinte. Gheorghe Florea, reales lider al avocatilor din Romania

Avocatul Gheorghe Florea (foto) a fost reales, in aceasta seara, in functia de presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), pentru un mandat de patru ani. Alegerea sa a fost decisa in cadrul Congresului Avocatilor 2015, eveniment organizat in zilele de 6 si 7 iunie si gazduit de Sala Media a Teatrului National din Bucuresti.

Gheorghe Florea, aflat la cel de-al treilea mandat in fruntea UNBR-ului, a fost ales in aceasta pozitie cu 67 de voturi din partea membrilor Consiliului Uniunii. El a obtinut, astfel, un numar aproape dublu de voturi fata de contracandidatul sau pentru acest post, vicepresedintele Uniunii, Dan Oancea, care a fost votat de 35 de consilieri.

Congresul avocatilor este organul suprem de conducere a profesiei de avocat si are competente legal reglementate prin art. 64 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

In acest cadru legal au fost prezentate spre aprobare rapoartele anuale de activitate ale Consiliului UNBR si ale Casei de Asigurari a Avocatilor, ale Comisiei de Cenzori si ale Comisiei Centrale de Disciplina, bugetul anual al UNBR si executia bugetara anuala a acestuia.

Anul acesta, Congresul are si caracter electiv, prin alegerea Consiliului UNBR, a Consiliului Casei de Asigurari a Avocatilor, a Comisiilor de cenzori ale UNBR si a Casei de Asigurari a Avocatilor, precum si desemnarea Comisiei Superioare de Disciplina.

La randul sau, Consiliul UNBR a ales presedintele si vicepresedintii UNBR si membrii Comisiei permanente a UNBR, dintre membrii sai, avocati cu o vechime mai mare de 10 ani in profesie, pentru un mandat de 4 ani.