VASS Lawyers obtine un nou succes la Curtea de Apel Bucuresti

Firma de avocatura VASS Lawyers a obtinut o hotarare definitiva si irevocabila referitoare la o procedura de achizitie publica la care a participat compania greceasca Mochlos S.A. Valoarea procedurii de atribuire este estimata la peste 140 de milioane de lei.

Curtea de Apel Bucuresti a respins plangerea formulata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (C.N.A.D.N.R.) impotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (C.N.S.C.) de excludere a Mochlos S.A. din cadrul procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica privind reabilitarea unor portiuni din DN 56. Astfel, s-a anulat atribuirea contractului de achizitii publice firmei Puentes Y Calzadas Infraestructuras SLU si s-au reevaluat ofertele.

Motivele invocate de C.N.A.D.R. in legatura cu inaintarea plangerii se refera atat la legalitatea scrisorii de garantie prezentate in cadrul sedintei de deschidere a ofertelor din data de 1 iulie 2011, cat si la neindeplinirea cerintelor din caietul de sarcini.

Ambele motive au fost demontate de argumentele echipei de avocati VASS Lawyers, coordonate de Amelia Teis (foto), ce a sustinut ca pretul cel mai mic a fost oferit de Mochlos S.A. din Grecia.