USCOV | Attorneys at Law a primit distincția Law Firm of The Year în cadrul Global Awards Corporate Live Wire 2018

Societatea de avocatură Uscov | Attorneys at Law a primit distincția Law Firm of The Year în cadrul Global Awards Corporate Live Wire 2018. Anul trecut, în luna decembrie, societatea a primit premiul Rising Star 2017 în cadrul Galei The Times Legal Innovation.

USCOV | Attorneys at Law este una dintre firmele de avocatură de pe piața noastră cu o ascensiune impresionantă în 2017. Condusă de Adrian Uscov, Founding Partner, și Silvia Uscov, Managing Partner, firma cu sediul în apropiere de Piața Unirii acoperă numeroase arii de practică, atât in domeniul dreptului civil-comercial, cât și în domeniul dreptului penal și are avantajul că este condusă de o familie pentru care avocatura este un ”mod de viață”. La propriu chiar, în biroul lui Adrian, care provine dintr-o familie cu state vechi în domeniul juridic, se regăsesc lucrări originale bătute la mașina de scris și documentate după metodele vechi și extrem de pertinente de dinainte de ”Google”, alături de numeroase cărți de specialitate cu adnotări, sublinieri și pagini îngălbenite de timp și ușor îndoite de folosința îndelungată, folosite împreună cu instrumentele tehnologice actuale, vitale pentru avocații acestui secol.

USCOV | Attorneys at Law este brandul sub care se prezintă conlucrarea profesională dintre mai multe cabinete, formulă de colaborare în care Silvia și Adrian Uscov manageriază atât biroul din punct de vedere administrativ, cât și clienții.

Portofoliul de clienți și palmaresul USCOV | Attorneys at Law justifică pe deplin premiile obtinute de societate, pentru că au reputat succese notabile pe mai multe arii de practică. Astfel,

Corporate / M&A – A asistat și reprezentat cea mai importantă companie la nivel global, cu o istorie de peste 200 de ani, care activează în domeniul metrologiei industriale și a aparatelor de măsură și control, în legătură cu activitatea acesteia din România, în special pe aspecte ce țin de alinierea structurii locale la standardele internaționale.

A asistat și reprezentat o companie importantă din Silicon Valley, care activează în domeniul IT și e-mail marketing, în legătură cu intrarea pe piața din România, în special pe aspecte ce țin de domeniul concurenței.

Asistarea și reprezentarea cu succes a unui lanț de 5 restaurante, care activează la nivel național, în legătură cu achiziția unui al 6-lea restaurant, în special pe aspecte ce țin de proprietate intelectuală, dreptul muncii și fiscalitate.

Dispute Resolution – Reprezentarea în România a unui designer internațional în legătură cu încălcarea dreptului la imagine, în parteneriat cu o societate de avocatură italiană care reprezintă brandul la nivel internațional.

Taxe – Reprezentarea pro bono a unei asociații care promovează respectarea drepturilor cetățenilor în legătură cu anularea a două taxe locale cu impact bugetar de 2 milioane euro.

Protecția datelor cu caracter personal – Asistarea celei mai importante companii la nivel local ce activează în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal în vederea implementării atât la nivelul companiei respective, cât și a companiilor cu care colaborează (inclusiv instituții financiare, bancare), a Regulamentului UE 2016/679 aplicabil din 25 mai 2018.

Consultanță juridică la intersecția globalizării, reglementării și inovării

Pentru o firmă tânără, USCOV | Attorneys at Law are o privire extrem de matură asupra pieței juridice de la noi, în special datorită experienței celor două membri fondatori. ”Într-o lume în care atât riscurile, cât și oportunitățile de afaceri evoluează în mod constant, considerăm că este nevoie de o practică în drept de înaltă calitate care să se adapteze atât la situația politico-economică, cât și la viziunea clientului în particular. Credem că abilitatea noastră de a îngloba aspectele juridice în angrenajul unei structuri de afaceri ne permite să ajutăm clienții eficient în climatul provocator de astăzi și mâine. USCOV | Attorneys at Law este poziționată în mod unic la intersecția critică a secolului XXI, oferind consultanță juridică la intersecția globalizării, reglementării și inovării”.

USCOV | Attorneys at Law este membru al Camerei de Comerț Britanico-Române și a fost premiată la nivel internațional cu titlul ˝Mid-Sized Law Firm of the Year 2017˝ de către Global Legal Awards. De asemenea reprezintă România în publicații internaționale (Corporate Governance 2016, Business Crime 2018), participă la mese rotunde la nivel internațional, în care se discută ultimele tendințe în materie de reglementare corporativă (Virtual Round Table – Corporate Governance 2017 sub egida Corporate Live Wire) și se implică în dezvoltarea unei practici unitare la nivel național prin publicarea a numeroase articole de specialitate.