UPDATE. TZA si Stoica & Asociatii, succes comun in procesul BNR-BRD

Trei firme de avocatura au fost implicate in procesul pierdut recent de Banca Nationala a Romaniei cu privire la revendicarea cladirii Marmorosch Blank (foto).

In acest litigiu, care a inceput in 2007, BNR, reprezentata de Bostina & Asociatii, a chemat in instanta BRD Groupe Societe Generale, alaturi de care s-a aflat firma Stoica & Asociatii, Ministerul Finantelor Publice (MFP), RAAPPS si firma Doamnei Imobiliare, asistata de Tuca Zbarcea & Asociatii.

Echipa de avocati a Tuca Zbarcea & Asociatii a fost coordonata de Gabriel Zbarcea, Managing Partner, in timp ce Stoica & Asociatii a asigurat apararea prin avocatii Valeriu Stoica, Partener fondator, si Catalina Dicu, Partener Senior.

Ultima etapa a procesului a avut loc pe 13 februarie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), atunci cand instanta suprema a respins si ultima cale de atac initiata de Banca Nationala cu privire la recuperarea cladirii Marmorosch Blank.

ICCJ a respins recursul BNR asupra deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care respinsese la randul ei apelul la o decizie a Tribunalului Bucuresti din 2012. Instanta de fond a stabilit atunci ca reclamanta BNR nu are calitate procesuala activa si a respins intreaga actiune.

Potrivit Economica.net, BRD a cumparat cladirea din strada Doamnei de la nr. 2-6 in 2004 de la RAAPPS cu 737 de mii de euro si a vandut-o apoi in 2007 firmei Doamnei Imobiliare SRL cu 10,5 milioane de euro. Cladirea Marmorosch Blank a fost achizitionata de BNR dupa falimentul bancii comerciale din anii ’30 si a trecut prin diverse structuri ale statului comunist pana sa fie vanduta de catre RAAPPS.