UPDATE. Noerr obtine pentru grupul belgian Sonaca ajutor de stat pentru o investitie de aproape 12 mil. de euro

Compania belgiana Sonaca a fost asistata de catre firma de avocatura Noerr pe tot parcursul investitiei de tip greenfield ce se va realiza in Romania, in comuna Moldovenesti din judetul Cluj.

Investitia, in valoare de aproape 12 milioane de euro, constituie extinderea activitatii in Europa de Est a companiei din sectorul aerospatial, avand ca obiectiv principal dezvoltarea unei capacitati industriale si specializarea in activitatile complementare grupului Sonaca.

Sonaca va produce prin fabrica din Moldovenesti piese pentru aeronave de Embraer si Airbus.

In vederea obtinerii ajutorului de stat, Noerr a oferit intreaga asistenta financiara, juridica si fiscala pentru structurarea proiectului de investitii si pregatirea documentatiei solicitate de Ministerul Finantelor Publice, incluzand planul de afaceri, planul de investitii si alte documente suport care au asigurat succesul obtinerii finantarii nerambursabile.

“A fost un proiect lung si complex si ne bucuram ca aceasta investitie va fi finantata de autoritatile romane printr-un ajutor de stat in valoare de 5,4 milioane euro, aceasta sustinere contribuind foarte mult la decizia de alegere a Romaniei ca locatie de investitie”, a declarat Iulian Sorescu (foto articol), partener si coordonator al echipei de ajutor de stat.

Totodata, Noerr a acordat asistenta juridica in toate aspectele investitiei de tip greenfield, de la infiintarea entitatii din Romania, procesul de due diligence in scopul achizitiei terenului pentru realizarea investitiei si pana la negocierea contractului de vanzare-cumparare a acestuia.