UPDATE. Cinci firme de avocatura, in vanzarea spitalului Regina Maria. Ce avocati au fost implicati

Firmele de avocatura Allen & Overy, prin birourile din Bucuresti si Budapesta, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), CMS, prin birourile din Praga, Bucuresti si Luxemburg, Bondoc & Asociatii si White & Case si-au impartit rolurile in tranzactia prin care fondul de investitii Mid Europa Partners a achizitionat, de la Advent International Corporation, operatorul privat de servicii medicale Regina Maria.

Actiunile retelei private de sanatate erau impartite intre fondatorul ei, medicul cardiolog Wargha Enayati (51 de ani), care detinea 20% dintre acestea, si fondul de investitii Advent International Corporation, caruia ii apartineau restul de 80%.

Iata, mai jos, distributia pe roluri a firmelor de avocatura implicate in tranzactie.

Allen & Overy, de partea Advent International Corporation. Avocati implicati: Costin Taracila (Managing Partner), Alina Stavaru (Counsel) si Roxana Ionescu (Senior Associate) au coordonat echipa RTPR Allen & Overy care a asistat Advent International in aceasta tranzactie. Din echipa au mai facut parte Ana Eremia, Diana Dimitriu, Andrei Mihul, Raluca Deaconu, Laurentiu Tisescu, Adrian Cristea, Monica Marian (Associates). Hugh Owen, Partner in biroul Allen & Overy din Budapesta, a acordat consultanta pe aspectele de drept englez ale tranzactiei.

NNDKP, alaturi de Wargha Enayati. Avocati implicati: echipa NNDKP a fost coordonata de catre Gabriela Cacerea, Partner, secondata de Emanuel Petre, avocat colaborator.

CMS, asistenta juridica pentru Erste Bank, consultant M&A si banca finantatoare a tranzactiei. Avocati implicati: echipa CMS a fost coordonata de catre Paul Stallebrass, Partner si lider, in regiunea Europei Centrale si de Est, al departamentului Drept bancar & Finantare internationala din cadrul firmei de avocatura. Echipa a inclus si avocatii Maria Tomescu si Ioana Iordache, Associates ai biroului din Bucuresti. De asemenea, in tranzactie a fost implicat si biroul din Luxemburg al CMS.

Bondoc & Asociatii, alaturi de Mid Europa Partners. Avocati implicati: asistenta si negocierile pe legea romana au fost coordonate de av. Lucian Bondoc. Echipa de proiect a fost formata din avocatii Mihaela Bondoc, Serban Patriciu si Simona Petrisor, Partneri, Mihaela Ciocirlea‎, Claudiu Tampau, Anda Teampau, Senior Associates, Timeea Ciudin, Andreea Lungu, Mihaela Vochineci, Associates, Gabriel Voinescu, Raluca Voinescu, Managing Associates, si Codrin Mihaila, Junior Associate.

White & Case, consiliere juridica pentru Mid Europa Partners, pe aspecte de lege engleza. Avocati implicati: Ian Bagshaw si Ross Alardice, Partneri ai biroului din Londra al firmei de avocatura, specializati in investitii de capital.

Mai multe despre acest subiect puteti citi AICI.