UPDATE. Bondoc si Asociatii, alaturi de cehii de la Renomia in intrarea pe piata din Romania. Cine au fost avocatii implicati

Renomia, cel mai mare broker din Cehia, fondat in anul 1993, a intrat pe piata romaneasca prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al SRBA Broker de Asigurare, dupa ce, la inceputul lunii iunie 2015, s-au finalizat la Praga discutiile privind aceasta tranzactie de pe piata brokerajului in asigurari.

Cehii au fost asistati in acest deal de catre firma de avocatura Bondoc & Asociatii, printr-o echipa compusa din avocatii Simona Petrisor, Partener, Mihaela Ciocirlea, Senior Associate, si Mihaela Vochineci si Andreea Lungu, Associates.

Romania este o tara frumoasa si de perspectiva. Suntem incantati de lansarea acestei cooperari cu partenerii romani, precum si de faptul ca vom dezvolta servicii impreuna in Romania. Telul nostru este acela de a investi in cresterea companiei SRBA Broker si de a furniza know-how, atat pentru clienti, cat si pentru angajati”, a precizat Pavel Nepala, Managing Partner al Renomia, citat de portalul juridic CEE Legal Matters.

Suntem bucurosi sa putem informa partenerii, clientii si colaboratorii nostri ca obiectivul pe care ni l-am propus cu cativa ani in urma s-a indeplinit si am devenit, incepand de astazi, “SRBA Part of Renomia Group”. Dupa o perioada intensa in care s-au realizat auditurile financiare si juridice, s-au incheiat deja primele formalitati, compania noastra dovedind a avea un business sanatos dezvoltat si un portofoliu echilibrat, cu o deschidere internationala majora. Au fost apreciate totodata dezvoltarea teritoriala si o echipa inchegata, construita pe aceleasi valori morale ca si ale colegilor din Renomia“, a declarat Gheorghe Grad, managerul SRBA Broker de Asigurare.

Prin aceasta tranzactie se realizeaza consolidarea pozitiei Renomia in regiune, Romania alaturandu-se astfel Cehiei, Ungariei, Slovaciei si Bulgariei, tari in care brokerul ceh este deja prezent. Nivelul primelor intermediate in 2014 la nivel de grup a fost de 226 milioane de euro si, odata cu preluarea SRBA, peste 1.000 persoane vor activa in cadrul companiei.

Vom demara in foarte scurt timp aplicarea strategiei de dezvoltare teritoriala, a masurilor de imbunatatire a portofoliului de facultative, cu accent pe asigurarile corporate, fara a neglija insa retail-ul“, a mai declarat Gheorghe Grad.

SRBA Broker de Asigurare a intermediat in 2014 prime in valoare de peste 57 milioane de lei (circa 13 milioane de euro), in crestere cu circa 17% fata de anul anterior, conform datelor centralizate de Insurance Profile.