UPDATE – A cincea editie a Galei Chambers Europe

UPDATE
Ceremonia Chambers Europe Awards a inceput la Okura Hotel din Amsterdam, in prezenta a aproximativ 200 de invitati. Emotiile reprezentantilor celor mai importante case de avocatura din Europa cresc odata cu apropierea momentului anuntarii marilor castigatori. Romania are cinci case de avocatura nominalizate: Musat & Asociatii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Popovici Nitu & Asociatii, Schonherr Rechtsanwalte si Tuca Zbarcea si Asociatii. O prezenta inedita este Bogdan Cringureanu, managing partener al BCLAW Cringureanu & Partners, o tanara casa de avocatura din Romania. Evenimentul Chambers Europe din acest an reuneste atat elitele avocaturii de pe batranul continent, cat si case de avocatura care doresc sa se faca mai bine cunoscute la acest nivel.

Astazi are loc in Amsterdam a cincea editie a Galei Chambers Europe Awards for Excellence, evenimentul anului in piata avocaturii, in cadrul careia vom afla numele casei de avocatura incoronata de prestigioasa publicatie Chambers & Partners ca fiind lider national. Evenimentul va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, la hotelul Okura din capitala olandeza.

Casele de avocatura din Romania nominalizate pentru editia din acest an sunt Musat & Asociatii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Popovici Nitu & Asociatii, Schonherr Rechtsanwalte si Tuca Zbarcea si Asociatii.

Prima editie in care casele de avocatura din Romania au fost nominalizate in cadrul galei Chambers Europe Awards for Excellence a fost cea din 2009. Premiul a fost obtinut atunci de casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Pe langa acestia, au mai fost nominalizate pentru prestigioasa distinctie si Badea Asociatii in asociere cu Clifford Chance, CMS Cameron McKenna, Musat & Asociatii, Popovici Nitu & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii.

In 2010 a venit randul avocatilor de la Tuca Zbarcea si Asociatii sa obtina marele premiu, iar printre casele nominalizate s-au mai numarat Badea Clifford Chance, CMS Cameron McKenna, Musat & Asociatii, NNDKP si Radu Taracila Padurari Retevoescu in asociere cu Allen & Overy.

In cadrul editiei de anul trecut, premiul a fost adjudecat de Musat & Asociatii, iar pe „lista scurta” de nominalizari s-au mai gasit Bulboaca & Asociatii, CMS Cameron McKenna, NNDKP si Tuca Zbarcea si Asociatii.

Legalmarketing.ro este singura institutie media din Romania care este acreditata la acest eveniment si care va transmite, in exclusivitate, numele casei de avocatura castigatoare.

In baza parteneriatului exclusiv stabilit la inceputul acestui an intre Revista Romana de Consultanta, legalmarketing.ro si Chambers & Partners, Joanna Thomas, European Editor al prestigioasei publicatii, va fi prezenta pe 31 mai la Bucuresti intr-o Gala-eveniment in cadrul careia va reflecta si explica ierarhiile nationale stabilite de liderii pietei mondiale de directoare de lagal.

Chambers & Partners este cel mai important director de legal din intreaga lume, cu o istorie de peste 20 de ani. Potrivit unui studiu independent realizat de International In-house Counsel pe 20.000 de juristi din intreaga lume, 51% dintre respondenti apeleaza la directorul Chambers & Partners pentru a identifica un avocat sau o firma de avocatura. Pe locul doi se situeaza, la o distanta considerabila, Legal 500 (21%), urmat de Martindale-Hubbell (14%), Practical Law Company (7%) si Who`s Who Legal (6%).