UNNPR: Ziua portilor deschise, organizata la Camerele Notarilor Publici din toata tara

Uniunea Notarilor Publici din Romania (UNNPR) a organizat sambata, 17 octombrie, „Ziua portilor deschise” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale si sediile secundare judetene. Evenimentul a fost organizat impreuna cu Camerele Notarilor Publici si in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons).

Camerele Notarilor Publici participante la aceasta actiune au fost: Alba Iulia, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

Tabelul cu Camerele Notarilor Publici, sediile principale si sediile secundare judetene, la care s-a acordat consultanta cu prilejul “Zilei portilor deschise” este disponibil AICI.

Cu prilejul acestui eveniment, notarii publici au oferit publicului informatii gratuite pe teme notariale. Dintre temele pe care s-a putut solicita consultanta juridica in materie notariala s-au numarat: procedura succesorala notariala, lichidarea pasivului succesoral, procedura divortului, redactarea inscrisurilor cu continut juridic, autentificarea inscrisurilor, legalizarea copiilor de pe inscrisuri, efectuarea si legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea in depozit a bunurilor, a inscrisurilor si a documentelor prezentate de parti, precum si a sumelor de bani, a altor bunuri, inscrisuri sau documente gasite cu ocazia inventarului succesoral.

Actiunea „Ziua portilor deschise” s-a desfasurat la Camerele Notarilor Publici, sediile principale si sediile secundare judetene. Programul de acordare a consultatiilor a fost intre orele 9 si 13.

Localitatile in care a avut loc actiunea “Ziua portilor deschise” sunt: Alba Iulia, Deva, Sibiu, Bacau, Neamt, Roman, Onesti, Brasov, Sfantu Gheorghe, Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Alexandria, Slobozia, Cluj-Napoca, Bistrita, Baia Mare, Zalau, Constanta, Craiova, Targu-Jiu, Drobeta Turnu-Severin, Slatina, Galati, Braila, Focsani, Iasi, Vaslui, Oradea, Satu Mare, Pitesti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Buzau, Targoviste, Suceava, Targu Mures, Miercurea Ciuc, Timisoara, Arad si Resita.

Actiunea “Ziua portilor deschise”, realizata in baza Protocolului de Colaborare incheiat intre UNNPR si A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, reprezinta o etapa a unui plan amplu initiat de cele doua institutii de educare si informare a cetatenilor cu privire la serviciile notariale.

In cadrul acestui plan, in luna august a acestui an a fost lansat Centrul National de Consiliere si Consultanta a Consumatorilor in domeniul activitatii notariale. Prin intermediul acestuia, consumatorii au la dispozitie un numar de telefon unic – 021.9615, la care pot suna pentru sesizari in domeniul activitatii notariale. Totodata, acestia pot depune sesizari si in scris, la adresa de e-mail notariat@infocons.ro, sau prin posta, la O.P. 4, C.P.4, sector 3, Bucuresti.

marian.floranescu@lhm.ro