UNNPR Ziua porților deschise, 25 octombrie 2020

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Camerele Notarilor Publici vor organiza „Ziua Porților Deschise” în data de 25 octombrie 2020, la invitația Consiliului Notariatelor in Uniunea Europeană.

„Ziua Porților Deschise” reprezintă o inițiativă a Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, preluată de către Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană în anul 2016 și adoptată ulterior de 17 notariate europene membre CNUE. Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări care marchează Ziua Justiției Europene și constă în acordarea de consultanță notarială gratuită, urmărind ca obiectiv educarea și informarea cetățenilor cu privire la serviciile notariale.

Sărbătorită în fiecare an la data de 25 octombrie, Ziua Justiției Europene aduce în atenția publicului larg modul de funcționare a justiției, urmărind o mai bună informare a acestuia în ceea ce privește drepturile și libertățile cetățenești.

Respectând această manifestare devenită tradiție, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Camerele Notarilor Publici organizează, în data de 25 octombrie 2020, Ziua Porților Deschide, prilej cu care publicul interesat va beneficia de consultanță juridică gratuită în materie notarială privind unele aspecte referitoare la procedura succesorală notarială, procedura divorțului, redactarea înscrisurilor cu conținut juridic, autentificarea înscrisurilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, efectuarea și legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor și a documentelor prezentate de părți, precum și a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral. Consultațiile notariale gratuite se vor desfășura în intervalul orar 9:00 – 13:00.

În contextul actual, determinat de necesitatea păstrării măsurilor de siguranță impuse de criza sanitară COVID-19, Uniunea Națională a Notarilor Publici va organiza acest eveniment în sistem online, prin intermediul platformei Zoom.

Puteți contacta un expert al Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România utilizând platfoma Zoom accesând link-ul: https://zoom.us/j/95569982417. Pentru a păstra confidențialitatea datelor dumneavoastră în concordanță cu Regulamentul General de Protecția Datelor cu Caracter Personal, după accesarea platformei, conexiunea cu dvs., va fi preluată imediat după ce persoana care a solicitat o consultanță notarială și se află deja în convorbire, va termina audiența.

Comunicatul complet poate fi consultat aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here