Uniunea Națională a Barourilor din România și Baroul București au câștigat litigiul contra structurii Bota care a înregistrat abuziv marca UNBR

Instanța supremă a decis că este nefondat recursul formulat de structura Bota împotriva deciziei Curții de Apel București prin care Oficiul de Stat pentru Invenții și Stat  a fost obligat să radieze marca UNBR din registru.

Procesul a început acum 4 ani. În noiembrie 2017, Uniunea Națională a Barourilor din România și Baroul București au solicitat decăderea structurii Bota din dreptul asupra mărcii UNBR.  Au urmat sentința Tribunalului București din 2018 prin care s-a dispus decăderea structurii Bota din drepturile asupra mărcii și hotărârea Curții de Apel București din 2019 prin care OSIM a fost obligată să radieze marca din registru.

Ajuns în 2020 la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosarul a fost soluționat în 22 iunie 2021, prin următoarea decizie, prin care a fost respins recursul formulat de structura Bota ( consemnată în dosar ca Uniunea Națională a Barourilor din România prin Constantin Bălăcescu):

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de pârâta Uniunea Națională a Barourilor din România, prin președinte av. Constantin Bălăcescu, împotriva deciziei civile nr. 2057A din data de 18 decembrie 2019 a Curții de Apel București, Secția a IV-a civilă. Definitivă.”

ÎCCJ Secția I civilă |  22 iunie 2021

Gheorghe Florea, președintele UNBR la momentul inițierii litigiului, consideră că soluția instanței supreme este fără precedent din punct de vedere jurisprudențial, fiind prima dată când se decade din dreptul de a folosi o marcă o entitate lipsită de personalitate juridică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here