Undă verde pentru tranzacția gigant AT&T – Time Warner

AT&T a obţinut marţi acordul justiţiei americane pentru preluarea Time Warner, pentru 85 de miliarde de dolari.

Judecătorul Richard Leon a respins astfel contestaţia Departamentului Justiţiei, care argumenta că acest acord ar elimina concurenţa pe piaţa televiziunilor din Statele Unite.

Decizia judecătorului ar putea declanşa o cascadă de achiziţii a unor producători de filme de către companii de televiziune, fiind posibil ca prima să fie o ofertă a grupului Comcast pentru unele active ale Twenty-First Century Fox.

Fuziunea, care include datoriile, va fi a patra mare preluare care a avut loc vreodată în industria telecomunicaţiilor, mediei şi divertismentului, potrivit datelor Thomson Reuters. De asemenea, ar fi al 12-lea cel mai mare acord de acest fel la nivelul tuturor industriilor.

”Este un şoc din punct de vedere legal. Cred că vom vedea o încredere mult mai mare a companiilor în fuziunile verticale”, a declarat J.B. Heaton, avocat şi consultant în domeniul litigiilor şi procedurilor legate de reglementări.

Şeful diviziei antitrust a Departamentului de Justiţie, Makan Delrahim, a declarat că trebuie să citească opinia judecătorului, înainte de a lua decizia să facă apel. Departamentul de Justiţie nu va fi descurajat, probabil, de această pierdere, a declarat Amy Ray, din partea firmei de avocatură Cadwalader, Wickersham & Taft LLP, notând că Departamentul a reuţit să blocheze alte fuziuni.

Pe parcursul procesului care a durat şase săptămâni, AT&T a argumentat că achiziţia Time Warner va permite obţinerea de informaţii despre utilizatori, necesare să personalizeze publicitatea digitală, aşa cum procedează Facebook şi Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here