UNBR valideaza rezultatele examenului de primire in profesie

Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) a validat, printr-o Decizie adoptata recent, examenul de primire in profesie si rezultatele acestuia – sesiunea septembrie 2015, pentru avocatii stagiari, precum si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice.

Decizia 33/29 septembrie 2015 privind validarea examenului de primire in profesie precizeaza:

Art.1: Valideaza examenul de primire in profesia de avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2015, precum si rezultatele definitive ale acestui examen, astfel cum acestea au fost comunicate de catre Comisia Nationala de Examen si publicate pe paginile web ale INPPA central, centrelor teritoriale de examen ale INPPA si UNBR.

Art. 2: Dispune, in baza prevederilor art 37 alin 1) din Statutul profesiei ca avocat, cu modificarile si completarile ulterioare, primirea in profesie a candidatilor declarati admisi la examenul de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2015, precum si emiterea deciziilor de primire in profesie a acestora.

Art. 3: Deciziile de primire in profesie prevazute la Art. 2 se vor comunica barourilor la care candidatii s-au inscris. Barourile vor proceda la comunicarea deciziilor catre candidatii admisi.