UNBR și Baroul București s-au implicat în protestul de la Palatul de Justiție în decizia dosarului „Ferma Băneasa”

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție în Dosarul “Ferma Băneasa” în ceea ce privește condamnarea avocatului Robert Roșu a stârnit proteste în fata Palatului de Justiție din București.

Astfel, Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a organizat această acțiune cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor cu privire la exercitarea profesiei de avocat, dar și a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Într-un comunicat postat pe pagina oficiala a Baroului București, “Uniunea Națională a Barourilor din România și Baroul București solicită respectarea standardelor recunoscute național și internațional privind libertatea de exercitare a profesiei de avocat. Poziția noastră este determinată de unele teze desprinse din considerentele deciziei în dosarul „Ferma Băneasa” și care, dacă ar fi generalizate ca precedent judiciar, ar putea deveni sistemice, cu efecte grave asupra profesiei de avocat, asupra justiției și a statului de drept.”

Printre cei peste 300 de avocați prezenți la protestul din București de pe treptele Palatului de Justiție, se numără și: Traian Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), Ion Dragne (Decanul Baroului București), Daniel Fenechiu (Prodecan, baroul București), dar și parlamentari juriști, precum Robert Cazanciuc, Titus Corlățean.

Acțiuni similare au avut loc și în alte orașe din tară: Cluj, Oradea, Timișoara, Zalău, Sibiu, Alba-Iulia, Satu-Mare, Pitești, Brașov, Râmnicu-Vâlcea, Galați, Târgu-Mureș, Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here