UNBR, conferință națională pentru antidiscriminare

Uniunea Națională a Barourilor este partener al conferinței naționale cu tematica “Migrație și azil. Antidiscriminare”, ce se va desfășura în perioada 3-4 iulie 2017 și care face parte din proiectul ACTIONES, finanțat de Comisia Europeană, informează UNBR.

Doritorii se pot înscrie în limita locurilor disponibile, până la data de 20 mai 2017. Pentru a participa la eveniment, aceștia trebuie să redacteze un CV în limba română și o scurtă scrisoare de motivație, redactată tot în limba română. Candidații trebuie să adauge la aceste documente o dovadă a competențelor lingvistice pentru limba engleză, cunoașterea limbii engleze putând constitui un avantaj în selecție. Toate documentele vor fi trimise la adresele unbr@unbr.ro și actiones@unbr.ro. Conferința dispune de 25 de locuri, iar lista finală a celor admiși pentru a participa la eveniment va fi anunțată pe 25 mai 2017. Costurile de participare vor fi suportate din bugetul proiectului în limita sumei de 182 euro.

Având în vedere abordarea temei metodelor specifice de apărare în cazurile din domeniul migrației și azilului, UNBR  invită să aplice avocați membrii ai Barourilor aflate în circumscripția teritoriala a instanțelor specializate pe cauze de migrație și azil.

Conferința își propune să abordeze dificultățile complexe și multiple cu care se confruntă judecătorii și avocații în aplicarea Cartei UE, folosind formatul Centrului de cooperare judiciară ca forumuri, în care judecătorii și avocații naționali interacționează în mod direct între ei și cadre universitare în scopul încurajării dialogului judiciar.

Proiectul ACTIONES se derulează pe o perioadă de doi ani, în perioada 1 noiembrie 2015 – 31 octombrie 2017, incluzând 7 instituții academice, o asociație europeană de judecători și 9 instituții naționale însărcinate cu  formarea avocaților și judecătorilor. Proiectul este o manifestare a convingerii că un standard ridicat și coerent al protecției drepturilor fundamentale în cadrul UE necesită mai mult decât simpla cunoaștere a Cartei. Proiectul Mai multe detalii despre programul conferinței puteți citi AICI.