UNBR. A fost prelungit termenul de înscriere la conferința națională pentru antidiscriminare

Uniunea Națională a Barourilor anunță că termenul de depunere a cererilor pentru înscriere la conferința națională cu tematica “Migrație și azil. Antidiscriminare” a fost prelungit până la 6 iunie 2017, se arată pe site-ul UNBR.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt rugați să trimită cererile de înscriere la adresele de e-mail unbr@unbr.ro și actiones@unbr.ro. Conferința se va desfășura în perioada 3-4 iulie 2017 și dispune de 25 de locuri, iar lista finală a celor admiși va fi anunțată pe 1o iunie 2017. Costurile de participare vor fi suportate din bugetul proiectului în limita sumei de 182 euro.

Conferința își propune să abordeze dificultățile complexe și multiple cu care se confruntă judecătorii și avocații în aplicarea Cartei UE, folosind formatul Centrului de cooperare judiciară ca forumuri, în care judecătorii și avocații naționali interacționează în mod direct între ei și cadre universitare în scopul încurajării dialogului judiciar.

Redăm mai jos programul conferinței.

În prima zi a evenimentului se va susține conferința pe tema ”Migrație și Azil”  și ”Antidiscriminare”, între orele 09.00-18.00. Panelul de speakeri este compus din

·        Dr. Federica Casarosa | Project Manager al proiectului  ACTIONES
·        Prof .dr.  Simina Tanasescu | Facultatea de Drept a Universității din București
·        Dr. Madalina Moraru | Cercetator, Centrul pentru Cooperare Judiciară – EUI
·        Martina Flamini | Judecător al Curții de Apel din Milano, Italia
·        Harald Dorig | Judecător al Curții Federale Administrative a Germaniei
·        Dr. Catrinel Brumar | Agentul  Guvernamental  al României la CEDO
·        Prof. dr. Raluca Bercea | Director al Centrului Teritorial Timișoara al  INPPA
·        Dr. Nicole Lazzerini | cercetător, Universitatea din Florența
·        Lilla Farkas | avocat, expert ACTIONES
·        Sara Iglesias Sánchez | Referent al  Curtii de Justiție a Uniunii Europene
·        Dieter Schindlauer | Presedinte ”The Litigation Association of NGOs Against Discrimination”  (Austria)
·        Claudiu Dragusin | Judecător / expert ACTIONES
·        Dr. Anelis Istratescu | avocat / expert coordonator ACTIONES/formator INPPA
A doua zi a evenimentului este dedicată avocaților participanți, într-un seminar cu tema „Antidiscriminare” care se va desfășura între orele 9.30-16.00. Seminarul are un caracter preponderent aplicativ, constând în prezentarea și analiza a 3 studii de caz în care au fost identificate probleme subsumate tematicii ”Antidiscriminare”. Tutorii vor prezenta metode de abordare a cazurilor  și a tehnicilor de apărare specifice,  circumscrise problematicii proiectului.

UNBR este partener al conferinței naționale pentru antidiscriminare, eveniment care face parte din proiectul ACTIONES, finanțat de Comisia Europeană, proiect ce se derulează pe o perioadă de doi ani, în perioada 1 noiembrie 2015 – 31 octombrie 2017. Proiectul ACTIONES include 7 instituții academice, o asociație europeană de judecători și 9 instituții naționale însărcinate cu  formarea avocaților și judecătorilor.

Mai multe detalii legate de acest proiect găsiți în documentul de mai jos.

Conferinta Antidiscriminare