Un raport PwC liniștește avocații: profesia nu dispare

Inteligența artificială ar putea crea mai multe locuri de muncă decât să le reducă în următorii 20 de ani, potrivit unui nou raport al PwC, în ciuda îngrijorărilor conform cărora noua tehnologie ar putea duce la dispariția profesiei de avocat, informeaza Legal Week.

Raportul PwC indică sectorul serviciilor profesionale, științifice și tehnice – care include și domeniul juridic – ca fiind unul dintre cele două sectoare care se așteaptă să vadă cea mai mare creștere netă a locurilor de muncă ca rezultat al dezvoltării AI, cu o creștere de 16% până în 2038.

Creșterea rapidă a adoptării tehnologiei AI a determinat firmele de avocatură să caute să automatizeze munca low-level, reducându-și dependența de juniors și de personal auxiliar / suport, iar la începutul acestui an compania CBRE a constatat că aproape jumătate dintre cele mai importante companii de avocatura din Londra se așteaptă să înregistreze reduceri de locuri de muncă ca urmare a utilizării tot mai mari a AI.

O serie de companii de top au adoptat tehnologia AI în ultimii ani, iar la începutul acestei săptămâni, Eversheds Sutherland a convenit un parteneriat cu Luminance, acesta utilizează modele de recunoaștere și algoritmi de învățare pentru a citi documentele juridice.

Freshfields Bruckhaus Deringer, Clifford Chance și DLA Piper au încheiat un parteneriat cu furnizorul Kira Systems, în timp ce firme precum Linklaters și BCLP au adoptat tehnologia AI a RAVN.

Sursa foto: Skye Gould/Tech Insider

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here