Un post de televiziune, pasibil de dat în judecată, după ce a ținut în sălbăticie mai mulți oameni timp de un an

Un post de televiziune a ținut  23 de oameni împreună cu cameramanii într-o pădure din Scoția timp de un an de zile, pentru un reality show care nu s-a mai difuzat din vara anului 2016, informează CNN.

Emisiunea era transmisă în Marea Britanie și se numea „Eden”, regulile presupunând amplasarea a 23 de oameni în sălbăticie pentru a construi, pe parcusul unui an, o nouă societate într-o pădure din Scoția. Din cauza faptului că ratingul a scăzut drastic după difuzarea primelor episoade, echipa de producție a întrerupt emisiunea, fără însă a le comunica acest lucru concurenților și cameramanilor care au știut în permanență că sunt parte a unui reality show de succes.

După numai patru episoade, emisiunea a fost scoasă din grila de programe și 13 concurenți au fost trimiși acasă, la finalul verii trecute. Ceilalți 10 participanți au continuat să trăiască în sălbăticie, alături de o parte din echipa de filmare. Timp de un an de zile au fost rupți de lume, iar la întoarcerea acasă au aflat nu doar că emisiunea nu s-a difuzat, ci și că Donal Trump este președintele Americii și că Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană.

Reprezentanții postului de televiziune britanic Channel 4 continuă să susțină faptul că emisiunea va fi din nou difuzată în 2017, dar refuză să ofere detalii. Cu toate acestea, canalul de televiziune ar putea fi dat în judecată.