Un partener Sidley Austin este acuzat de frauda fiscala

Matthew Cahill, partener la Sidley Austin Londra, este una dintre cele zece persoane acuzate de frauda fiscala in legatura cu un plan de investitii cinematografic in valoare de 134 milioane lire sterline.

Cahill, care s-a retras din firma, conform unui purtator de cuvant al firmei de avocatura Sidley Austin, i-a ales pe cei de la Corker Binning sa se ocupe de apararea sa.

Matthew Cahill a fost acuzat de conspiratie de inselaciune a veniturilor, in urma unei anchete facuta de catre HMRC intr-o companie numita Zeus Partners. Se presupune ca acest grup a vandut anumite scheme de investitii de film, care au generat scutirea impozitelor pentru investitori.

Cahill a aparut la o audiere la Birmingham Crown Court, in luna martie, alaturi de o serie de alti fosti directori ai Zeus Partners, conform The Lawyer.

Urmatoarea audiere va avea loc in luna iulie, insa o data exacta nu a fost inca stabilita.

Matthew Cahill a plecat de la Clifford Chance in anul 2012, unde a lucrat mai mult de doua decenii, pentru a se alatura celor de la Sidley Austin.

Planurile de investitii in domeniul filmului au ajuns sa fie cercetate de catre HMRC, in ultimii ani, cu o serie de cazuri, care si-au gasit drumul catre instanta.

Corker Binning a refuzat sa comenteze, iar Matthew Cahill nu a putut fi contactat pentru comentarii, declara The Lawyer.