Un nou succes NNDKP: Palatul Mogoșoia rămâne în proprietatea Bucureștilor

La capătul a peste 8 ani de procese, instanța confirmă: palatul Mogoșoaia rămâne în proprietatea Municipiului București.

Prin Hotărârea pronunțată în data de 22 mai 2018, Tribunalul București a respins ca inadmisibilă acțiunea prin care s-a solicitat în instanță retrocedarea palatului Mogoșoaia.

Municipiul București a fost reprezentat în acest dosar de casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), strategia fiind coordonată de Ana Diculescu-Sova, Partener Senior și Coordonator al Practicii de Litigii a firmei.

De-a lungul celor 8 ani de reprezentare, echipa de proiect a NNDKP i-a inclus și pe Sorina Olaru, Partener, Peggy Șuică-Neagu, Partener, Daniela Ghervas, Asociat Senior, Mihaela Ceaușescu, Asociat, Elena Trișcariu, Asociat și Emanuel Bondalici, Asociat.

Echipa de avocați s-a confruntat cu aspecte dificile care au implicat cercetarea succesiunii în timp a legilor proprietății, a jurisprudenței și literaturii de specialitate, dar și cu dificultăți inerente vechimii documentelor și cercetării fondurilor arhivistice.

Clădirea strategiei de reprezentare într-un caz cu asemenea particularități, necesită atenție la detalii și multă creativitate. Ne bucurăm că și în cazul retrocedării Palatului Mogoșoaia ne-am folosit experiența dobândită în decenii de practică și am sprijinit instanța în luarea unei hotărâri corecte cu efect asupra comunității și de folos acesteia. Mulțumesc și felicit echipa NNDKP care a contribuit astfel la dezvoltarea practicii judiciare într-un domeniu extrem de instabil, dovedind temeinicia și forța creatoare a tuturor și a fiecăruia în parte când suntem împreuna”, a menționat Ana Diculescu-Șova.

Practica de Litigii a NNDKP este recunoscută independent drept o forță în domeniul soluționării disputelor, inclusiv prin clasarea pe primul loc de ghiduri internaționale de renume precum Chambers and Partners (ediția europeana) începând cu anul 2007, și de The European Legal 500 începând cu anul 2002. Cu 10 Parteneri ce coordonează o echipă de peste 50 de avocați litigatori, NNDKP dispune de resursele necesare pentru a gestiona cazuri complexe, implicând mai multe părți sau care au o durată de mai mulți ani și propune strategii durabile pentru a reduce potențiale riscuri viitoare.

Hotărârea pronunțată poate fi atacată în fața Curții de Apel București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here