Un gigant din avocatură, cu birou în România, implicat în cea mai mare tranzacție all-cash din istorie

În martie 2018, Comisia a aprobat condiţionat fuziunea dintre Bayer şi Monsanto, o tranzacţie evaluată la 62,5 de miliarde de dolari, care va duce la crearea celui mai mare furnizor mondial de seminţe şi pesticide. Oficialii Comisiei Europene au cerut Bayer să rezolve temerile legate de concurenţă vânzând o serie de active către BASF.

“Decizia noastră asigură faptul că va exista o concurenţă efectivă şi inovaţii pe piaţa seminţelor, a pesticidelor şi a agriculturii digitale, după această fuziune. În special, ne-am asigurat că numărul jucătorilor globali activi care concurează pe aceste pieţe rămâne acelaşi,” a afirmat comisarul european pentru competiţie, Margrethe Vestager, citată de Agerpres.

Bayer a declarat luni că va retrage numele brand-ului Monsanto de 117 de ani. „Bayer va rămâne numele companiei. Monsanto nu va mai fi un nume de companie „, se arată într-un comunicat de presă al gigantului din domeniul pharma. „Produsele achiziționate își vor păstra numele de marcă și vor deveni parte a portofoliului Bayer”.

Cinci mari firme de avocatură au acordat asistență juridică in aceasta tranzactie considerată a fi cea mai mare tranzacție all-cash din istorie: Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, Sullivan & Cromwell and Allen & Overy.

Sullivan & Cromwell are o colaborare de tradiție cu Bayer iar echipa care oferă asistență este condusă de avocatul new-yorkez Matthew Hurd, corporate partner. Allen & Overy oferă consultanță din punct de vedere financiar iar echipa este formată din Neil Wand (Senior Partner, Frankfurt). Jan Heinemann, manager M&A în cadrul Bayer, conduce o echipă de avocați in-house formată din Stephan Semrau, Martin Eisenhauer și Thomas Reuter.

De partea Monsanto se află echipa de avocați din cadrul companiei Wachtell, formată din Eric Robinson, David Lam, corporate partner, David Kahan, executive compensation partner, Eric Rosof, finance partner, Jodi Schwartz, tax partner.

Allen & Overy activează în Europa Centrală şi de Est din 1991, când primul birou a fost inaugurat în Varşovia. De atunci, şi-a extins activitatea în Praga, Budapesta, Bucureşti, Bratislava şi Moscova, toate aceste birouri fiind recunoscute în piaţă pentru serviciile de avocatură de top combinate cu o înţelegere comercială locală, ca şi pentru integritatea şi abordarea proactivă a proiectelor. Mai mult, Allen & Overy a încheiat un acord exclusiv de asociere cu firma românească de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR), care a intrat în vigoare începând cu luna iulie 2008, astfel numărul birourilor din ECE în care acordă consultanţă juridică pe dreptul local a crescut la şase.