Un cutremur în avocatura mondială cu unde de șoc la București

Tehnologia și Inovația țin împreună un colos, rezultat din unirea a trei plăci tectonice de rezonanță, CMS, Nabarro și Olswang. Adezivul este chimia dintre parteneri și complementaritatea ariilor de excelență. Noua entitate este cel mai mare jucător pe piața de legal care a operat vreodată în România, iar Gabriel Sidere este coordonatorul celor peste 70 de avocați ai biroului din Capitală.

În ultimul an, unul dintre puținele cutremure din avocatura mondială, care și-a trimis unde de șoc până la București, schimba harta plăcilor tectonice din această profesie pentru totdeauna. În luna mai 2017, CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP lua naștere din merger-ul a trei entități, ele însele niște coloși, CMS, Nabarro și Olswang, care avea să pună România pe harta avocaturii mondiale.

Pentru omul care conducea destinele CMS în România, Gabriel Sidere, și pentru echipa sa, fuziunea a însemnat oportunitate, răspundere, risc, evoluție, orice, mai puțin regândirea paradigmei de business și a modului de a se reinventa continuu și de a ieși din tipare. Pe o piață în care ego-urile stau la masă cu tranzacțiile și uneori le și înving, Sidere și echipa sa par desprinși din „Suits“. Cu nuanțe de priviri și atitudini „tăiate“ și perfect conștientizate la milimetru, conducând negocierile sau tăcând asertiv într-o discuție de câteva ore cu clienți și partea adversă, pentru a studia reacții și a profita de fiecare inflexiune din vocea adversarilor sau de fiecare gest care le trădează nervozitatea sau nerăbdarea.

CMS înseamnă 4.500 avocați în 74 de birouri din 42 de țări

CMS este o platformă de consultanță juridică, bazată pe o nouă paradigmă – progressive technology. Un sistem tehnologic unic și inovator, care pune accent pe digitalizare, mobili-tate, interconectivitate, dinamism, flexibilitate, tehnologii de ultimă oră, oferind fiecărui avocat care face parte din sistem un acces imediat la resurse uriașe și la expertize de nișă foarte diverse, pe care abordarea tradiționalistă a profesiei nu o mai poate oferi.

Nu întâmplător, acolo unde alte mari fuziuni au eșuat, CMS a reușit. Secretul reușitei, al chimiei și al adezivului care i-a ținut în negocieri finalizate cu succes poate fi faptul că ariile de excelență ale celor trei entități erau complementare. Și atunci, echipei desemnate să realizeze fuziunea i-a fost ușor să formeze lanțul ADN care a dat naștere celei mai evoluate specii de avocat de business din România.

Secretul noii firme, care face diferența în acest moment pe plan mondial, este Tehnologia. Cum faci să păstrezi ca added value dimensiunea uriașă a noii entități, dar să nu pierzi din vedere flexibilitatea unei companii de talie medie, acei piranha care mușcă din corpul entităților mari? Simbioza a putut fi posibilă la CMS tocmai datorită tehnologiei. Unul dintre birourile-fanion ale noii entități, cel de la Londra din City Financial, este impregnat de tehnologie cvasi-invizibilă, oamenii sunt relaxați pentru că știu că progresul tehnologic la cele mai înalte standarde ale lui lucrează pentru ei în -fiecare secundă.

Creștere de minimum 15 procente ”bugetată” pe 2018

Echipa este esențială pentru succesul bi-roului CMS din România. Gabriel Sidere, vizionar și inovativ, crede cu tărie în oamenii cu care lucrează și îi valorizează.

Surprinde liniștea cu care coordonatorul biroului local al CMS își fixează țintele și vorbește despre ele. Inclusiv cele financiare, subiect tabu pentru majoritatea jucătorilor pe piața de avocatură de business. Anul trecut au terminat undeva cu 7 procente peste așteptări, în acest an și-au bugetat 15% creștere.

Cu detașarea omului care știe cât valorează și, mai ales, de ce valorează atât, Sidere conduce inovator cel mai important jucător mondial din avocatura de business care a pus Bucureștiul pe hartă. Echipa sa are aproape 70 de chipuri. Tinere, motivate, orientate către succes. Echipa cu care Gabriel Sidere a făcut un pariu că vor fi mereu cu cel puțin un pas înaintea plutonului alcătuit din elita avocaturii din regiune. Ei sunt printre trend-setterii care redefinesc continuu granițele unei profesii de prestigiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here