Un avocat roman devine partener al unei reputate firme spaniole de avocatura, pe care isi propune sa o aduca si in Romania

Avocatul Alexandru Lazar (foto) este primul roman care, incepand de marti, 15 septembrie 2015, devine partener al IntLaw Lawyers and Consultants, una dintre cele mai importante firme de avocatura din Barcelona, Spania.

Alexandru Lazar (30 de ani) se alatura astfel unui proiect de anvergura internationala in care va avea sarcina sa coordoneze dezvoltarea departamentului Corporate Compliance din cadrul firmei de avocatura, precum si dezvoltarea relatiilor acesteia cu Europa Centrala si de Est, activitate ce vizeaza, printre altele, imbunatatirea si extinderea relatiilor economice bilaterale romano-spaniole.

Avocatul se declara incantat de aceasta oportunitate unica: “Parteneriatul dintre oamenii de afaceri din Romania si cei din Spania a continuat sa se consolideze in ultimii ani de zile, in ciuda crizei financiare, investitiile facute de mediul de business spaniol pe piata romaneasca ajungand la un nivel aproape dublu in comparatie cu pragul stabilit inaintea problemelor financiare internationale din anul 2008.”

Parteneriate strategice

Unul dintre obiectivele principale pe termen scurt este realizarea de parteneriate strategice punctuale cu case de avocatura din Romania. Potrivit lui Alexandru Lazar, acest tip de parteneriate ar ajuta la dezvoltarea unei retele internationale ce nu ar putea sa aduca decat un plus de valoare pentru clienti si de experienta relatiilor economice bilaterale romano-spaniole.

„Aceste parteneriate de tip best friends vor reprezenta pasi importanti pentru realizarea unui obiectiv pe termen indelung si anume eventuala deschidere a unei filiale proprii IntLaw in Romania. Proiectul este unul pe termen lung si se doreste a fi unul sustenabil, profesionist si inovator ce isi propune o prezenta permanenta pe piata romaneasca”, afirma avocatul.

Alexandru George Lazar este avocat si doctorand in domeniul institutiilor microfinanciare, microcreditare si responsabilitate sociala corporativa (RSC). Licentiat Magna cum Laude in 13 domenii in Drept la Universitatea Granada din Spania, masterat Magna cum Laude in Drept International, Comert Exterior si Relatii internationale la ISDE Barcelona, Alexandru Lazar se remarca printr-un parcurs academic si profesional de inalt nivel. Fost colaborator al unor case de avocatura de renume precum Baker & McKenzie sau Ramon y Cajal Abogados, este de asemenea autorul unor articole in reviste de specialitate din Romania (ex. Revista de Drept Comercial) si din Spania (Revista Iuris, Arayadi Cuademos de la Catedra Garrigues, Mond Juridic ICAB etc.), dar si co-autor al manualului de Drept International „International Joint Ventures”.

In prezent, pe langa functia pe care o detine in cadrul IntLaw, Alexandru Lazar este membru activ al Fundatiei CAESAR, participa la redactarea unei carti juridice la nivel national in Spania, coordonand traducerea Codului Civil Roman in limba spaniola. De asemenea, este membru al grupului de lucru pentru modificari legislative in domeniul executiilor ipotecare din cadrul comisiei legislative a Baroului din Barcelona (ICAB). Tot in cadrul ICAB, Alexandru preda o serie de cursuri de formare pentru viitori avocati. Activitatea sa profesionala include totodata si o importanta componenta de cercetare in cadrul ESADE, acolo unde Alexandru Lazar face parte din grupul ce se ocupa de cercetarea in microfinantare.

Astfel, Alexandru Lazar se remarca atat prin parcursul academic cat si prin cel profesional, fiind unul dintre cei mai de succes avocati de origine romana la nivel international. Potentialul si capacitatile sale au fost recunoscute si prin premii prestigioase la nivel international, precum Premiul I la categoria Drept Fiscal (cel mai tanar premiat), in 2010, la cea de-a IIa editie a Premiilor in Drept International ISDE-IABA (Inter-American Bar Association) sau premiul I la cea de-a VI editie a Premiilor in Drept International ISDE la categoria Drept International Privat, in 2014.

IntLaw Layers and Consultants este o firma de avocatura specializata in consultanta in Business Law si Drept International. Echipa IntLaw este formata din avocati internationali de top. Acest lucru faciliteaza utilizarea unei perspective globale si folosirea unor resurse ce se pot plia extrem de usor pe nevoile clientilor indiferent de natura acestora.