Un avocat în fruntea Guvernului maltez

Viitorul premier al Maltei, Robert Abela, a recunoscut “greşeli” şi a promis duminică “consolidarea statului de drept”, afirmând însă că va continua munca predecesorului său Joseph Muscat “după furtuna” provocată de ancheta privind uciderea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, relatează AFP preluat de Agerpres.

Sunt hotărât să păstrez ce este bun şi să schimb ce este rău. Promit să lucrez cu acest parlament pentru a continua consolidarea statului de drept şi buna guvernare“, a declarat Abela, într-un discurs rostit în faţa a sute de susţinători ai Partidului laburist al cărui lider a devenit.

Abela, un avocat de 42 de ani, a fost ales şef al “Partit Laburista” în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu aproape 58% din voturi faţă de 42% pentru Chris Fearne, un chirurg de 56 de ani, vicepremier la final de mandat, care era favorit al scrutinului.

Robert Abela va prelua oficial luni mandatul lui Joseph Muscat, în vârstă de 45 de ani, în continuare foarte popular în Malta deşi este acuzat că şi-a acoperit colaboratorii apropiaţi, printre care şeful de cabinet Keith Schembri, în ancheta asupra asasinării lui Daphne Caruana Galizia. Aceasta a murit la vârsta de 53 de ani pe 16 octombrie 2017 în explozia maşinii sale, un atentat care a şocat întreaga Europă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here