Un avocat este noul sef al Cancelariei premierului

Avocatul Vlad Stefan Stoica, fost presedinte onorific al Asociatiei pentru promovarea principiilor sociale si democratice ale tinerilor din Romania, a fost instalat de premierul Victor Ponta la conducerea Cancelariei, relateaza Ziarul Financiar. 

Seful Cancelariei primului-ministru va avea rang de ministru. El este inscris in Baroul Bucuresti din anul 2009, avand un cabinet individual de avocatura.

Agentia Mediafax a anuntat in vara anului trecut ca, printr-o lege emisa de Parlament, Cancelaria primului-ministru, desfiintata in martie 2009 de Guvernul Boc, a fost reinfiintata. Legea Parlamentului a aprobat astfel, dar cu amendamente, prima ordonanta de urgenta emisa in mai 2012 de Guvernul Ponta, privind noua organizare in cadrul administratiei publice centrale. Ordonanta de urgenta a Guvernului nu prevedea nimic legat de reinfiintarea Cancelariei premierului, ci introducea, printre altele, functiile de ministru delegat pentru Administratia Publica, pentru Dialog Social si, respectiv, pentru Mediul de Afaceri. Ordonanta a fost insa aprobata in luna iulie, conform procedurii, printr-o lege a Parlamentului care a preluat mai multe amendamente ale senatorului PSD Trifon Belacurencu.

Unul dintre amendamentele acceptate prevede ca aparatul de lucru al Guvernului este alcatuit atat din Secretariatul General, departamente si alte structuri organizatorice, dar si din Cancelaria primului-ministru. Atributiile Cancelariei au fost reglementate saptamana trecuta prin decizie a premierului Ponta.