Ultimele zile de inscrieri in Programul de formare pentru manageri in Japonia si Coreea de Sud

Managerii sunt incurajati sa-si depuna candidatura pentru noul ciclu al Programului de formare pentru manageri (ETP) in Japonia si Coreea de Sud, sustinut de compania Deloitte, in contextul in care inscrierile se incheie pe data de 31 mai.

Programul, care se va desfasura din noiembrie 2014 pana in noiembrie 2015, ofera 45 de locuri pentru Japonia si 15 pentru Coreea de Sud. Programul de formare pentru manageri reprezinta o ocazie pentru managerii europeni si companii de a-si extinde business-ul in Japonia si Coreea prin invatare activa, combinata cu training de business si limba, stagiu intr-o companie locala si sprijin in dezvoltarea unui plan de afaceri.

In acest sens, Uniunea Europeana ii ajuta pe managerii din Romania prin acordarea unei burse (26.400 de euro pe an pentru Japonia si 24.000 de euro pe an pentru Coreea de Sud). Angajatorii managerilor selectati sunt incurajati, de asemenea, sa contribuie financiar la cheltuielie curente ale participantilor.

Programul debuteaza cu un curs introductiv de trei saptamani la Scoala de Studii Orientale si Africane a London University, unde participantii invata despre economia din Estul Asiei, istorie, cultura si civilizatie moderna. In completarea modulului european, participantii vor merge in Japonia sau Coreea pentru un training de business, management si limba, sustinut de universitati de prestigiu. Participantii au ocazia unica de a pune in practica abilitati si cunostinte dobandite in cadrul unui stagiu la o companie locala.

ETP este deschis cetatenilor din UE care lucreaza pentru companii europene a caror cifra de afaceri depaseste 500.000 de euro si au mai mult de cinci angajati, si care doresc sa-si extinda activitatea in Japonia sau Coreea.

Managerii europeni pot sa aplice pentru program accesand site-ul www.euetp.eu. Companiile interesate beneficiaza de asistenta Deloitte pe parcursul intregului proces de aplicare, precum si in etapele ce urmeaza acceptarii lor in program.

ETP este un program de dezvoltare a intreprinderilor si resurselor umane, finantat de Uniunea Europeana. Acesta le permite companiilor europene si managerilor acestora sa-si dezvolte planuri de afaceri, sa se familiarizeze cu limba, cultura si practicile comerciale ale intreprinderilor din Japonia si Coreea de Sud, astfel incat sa patrunda cu succes pe pietele din aceste tari. Detalii suplimentare se gasesc la http://www.euetp.eu.