Avertizarile Baroului Bucuresti dau roade: numarul avocatilor restantieri a scazut considerabil

8.400 de avocati ai Baroului Bucuresti, din totalul de aproape 9.000, si-au indeplinit la timp obligatiile de plata a contributiilor profesionale catre bugetul baroului, arata un anunt recent al institutiei.

Potrivit acestuia, din totalul de 100 de avocati restantieri carora le-a expirat termenul stabilit in instiintare pentru achitarea contributiilor restante, 57 avocati si-au indeplinit obligatia de plata a contributiilor profesionale restante, in timp ce 37 dintre ei nu au dat curs instiintarii si nici nu s-au prezentat la intalnirea solicitata de Consiliului Baroului, la data de 22.09.2015.‎

De asemenea, mai informeaza Baroul, au fost trimise peste 500 de instiintari prealabile suspendarii catre avocatii care inregistreaza mai mult de 3 luni restante la plata contributiilor profesionale catre bugetul institutiei.

Drept urmare, Consiliul a aprobat urmatoarele, in unanimitate:

1. Continuarea procedurilor de instiintare prealabila suspendarii a avocatilor care inregistreaza mai mult de 3 luni restante la plata contirbutiilor profesionale catre bugetul Baroului Bucuresti, pana la finalizarea listei prezentate in sedinta din 01.09.2015.

2. Actualizarea evidentelor privind avocatiii restantieri, dupa implinirea termenelor indicate in instiintarile prealabile suspendarii.

3. Continuarea procedurilor legale in vederea suspendarii pentru neplata a avocatilor care nu si-au achitat debitele restante, astfel cum acestia vor fi  indicati in evidentele actualizate.

Consiliul Baroului atrage atentia asupra faptului ca aceste obligatii de plata sunt scadente in data de 25 a fiecarei luni calendaristice si ca, in anumite cazuri, cu dovezile de rigoare, avocatii care se afla in astfel de situatii pot beneficia de esalonari de plata.