TZA sustine performanta in domeniul stiintelor matematicii

Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a initiat un parteneriat unic pe piata locala cu Societatea de Stiinte Matematice, avand drept scop incurajarea si sustinerea performantei noii generatii in domeniul stiintelor matematicii.

In acest an, Tuca Zbarcea & Asociatii va oferi servicii de asistenta juridica pro bono, precum si sprijin financiar Societatii de Stiinte Matematice din Romania pentru derularea actiunilor asociatiei conform obiectivelor propuse. Societatea de Stiinte Matematice din Romania este una dintre cele mai vechi organizatii profesionale din tara noastra si una din cele mai vechi societati de matematica din Europa.

In baza parteneriatului existent, Tuca Zbarcea & Asociatii contribuie la organizarea, pregatirea loturilor de elevi, premierea castigatorilor, precum si reprezentarea delegatiilor Romaniei la concursurile de profil, cum ar fi: Olimpiada Nationala de Matematica, Concursul anual Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro (tabara), Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori, Olimpiada Internationala de Matematica care anul acesta se desfasoara in Columbia etc.

Potrivit Societatii de Stiinte Matematice, un asemenea parteneriat cu o firma de avocatura este o premiera absoluta in Romania: „Putem spune, fara sa exageram, ca intre rationamentul juridic si cel matematic exista puncte comune: ambele se bazeaza pe afirmatii considerate date – legi in drept, axiome in matematica; pentru practicarea ambelor meserii e nevoie de pregatire intensa si exercitiu, iar necunoasterea exacta a termenilor duce in cele doua domenii la confuzii periculoase. In plus, istoria matematicii moderne este marcata de geniul de matematician amator al juristului francez Pierre de Fermat, judecator la Curtea din Toulouse in secolul al XVII-lea, cu contributii remarcabile in dezvoltarea analizei matematice, a teoriei numerelor si a fizicii. Speram ca acest parteneriat sa apropie tinerii talentati matematic si de stiintele juridice, unde gandirea corecta de care vorbeam este esentiala”, a declarat Radu Gologan, Presedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Legatura directa dintre avocatura si matematica este evidenta: dreptul e o stiinta, e matematica stiintelor sociale, dreptul e echivalent cu rigoarea si cu spiritul cartezian, e fratele geaman al logicii. Indiferent de drumul pe care-l vor urma in viata profesionala, e important ca noile generatii sa-si formeze o gandire structurata si sa caute in orice moment sa se autodepaseasca. Incurajam performanta actuala si viitoare, pentru ca ea ne defineste, ca avocati, si pentru ca as vrea sa cred ca performanta va defini si viitoarea societate romaneasca”, a adaugat Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Recent, echipa Romaniei care a participat la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori desfasurata in Turcia in perioada 21-26 iunie, s-a clasat pe primul loc, toti elevii romani participanti obtinand medalii de aur si argint.

Societatea de Stiinte Matematice din Romania (SSMR) este continuatoarea Societatii Gazeta Matematica (SGM), infiintata in decembrie 1910. Scopul SGM era raspandirea gustului pentru studiul stiintelor matematice si indrumarea cercetarii originale relative la aceasta ramura de stiinta. Infiintarea SGM a fost precedata de existenta efemera a Societatii Amicii Stiintelor Matematice (1894) si a infiintarii Societatii Romane de Stiinte (1897-1949). Pana in 1949 activitatea SGM a fost centrata pe editarea Gazetei Matematice, care apare fara intrerupere din 1895. Dupa 1949, societatea a purtat diferite denumiri. Din 1990 se numeste Societatea de Stiinte Matematice din Romania si continua obiectivele si misiunea SGM, militand pentru recunoasterea rolului matematicii in societatea romaneasca.

Cu o echipa formata din 100 de avocati dintre care 21 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul „best friend” cu Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. – parte a grupului francez Sofiprotéol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania etc.