TZA, partener al cursurilor de la Institutul Artmark

Cornel Popa (foto), avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii (TZA), a participat la prima sesiune de cursuri a Institutului Artmark de Management al Artei, desfasurata de vineri pana duminica la palatul Cesianu-Racovita.

„Salutam initiativa Artmark si ne bucura ocazia de a participa si de a sustine primele cursuri de management al artei, o premiera in Romania. Este un proiect special, in care credem si in care ne regasim deopotriva ca admiratori ai frumosului artistic si promotori ai creativitatii si inovatiei sub diverse forme”, a declarat Cornel Popa.

Timp de trei zile, cursantii s-au putut familiariza cu felul in care este valorificata arta, precum si cu sistemul de functionare al pietei de arta din Romania, dobandind cunostinte teoretice si practice aplicate.

Dedicate investitorilor care isi doresc diversificarea portofoliului, precum si profesionistilor pe care ii tenteaza o cariera in piata de arta, cursurile Institutului de Management al Artei au fost sustinute de 14 specialisti in istoria artei si management cultural.

Printre lectorii invitati s-au numarat Erwin Kessler, critic de arta si curator, Mihai Nicodim, curator si dealer international de arta, Pavel Susara, presedintele Asociatiei Expertilor si Evaluatorilor de Arta din Romania, Cornel Popa, avocat asociat in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii, Alexandru Baldea, managing partner Artmark si Manuela Plapcianu, CEO Artmark.

Institutul de Management al Artei a fost infiintat in 2011 de catre Artmark si ArtSociety, in colaborare cu corpul profesoral de specialitate si reprezinta prima platforma de pregatire profesionala in domeniul pietei de arta din Romania. Programa imbina teme din Istoria Artei – dedicate cunoasterii principalelor directii, personalitati si creatii de referinta din arta romaneasca a sec. 19 si 20, precum si intelegerii evolutiei artei contemporane – cu referinte despre valoarea de piata a artei, principiile si cadrul legal de tranzactionare, rolurile institutiilor, modele de colectionari si de investitori de succes, puse in legatura cu cazuri din lumea artei internationale.

Sesiunile de cursuri de management al artei din acest an sunt sustinute de societatea de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii. Urmatoarea sesiune de cursuri a Institutului Artmark de Management al Artei va avea loc in perioada 22 – 24 iunie.