TZA organizeaza la Cluj un seminar despre executarea silita a obligatiilor si cesiunea de creanta

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, societatea de consultanta fiscala Tuca Zbarcea & Asociatii Tax si casa de avocatura clujeana Nistorescu, Somlea & Asociatii organizeaza pe 30 mai la Cluj seminarul „Probleme si solutii privind executarea silita a obligatiilor si cesiunea de creanta. Efecte ale Noului Cod Civil si Noului Cod de Procedura Civila. Implicatii fiscale”.

Evenimentul aduce o abordare integrata si multidisciplinara cu privire la executarea silita si cesiunea de creanta din perspectiva dreptului civil, dreptului procesual civil si a dreptului fiscal.

In acest sens, specialisti in drept si consultanti fiscali se vor reuni pentru a dezbate noile prevederi civile si procesual civile afectand cesiunea de creanta si cesiunea contractului, buna-credinta in executarea obligatiilor contractuale, masurile procesuale de asigurare si satisfacere a drepturilor creditorului, recuperarea creantelor in procedura insolventei, obligatiile privitoare la impozitul pe profit datorat de cesionarul de creante neperformante si opinia autoritatilor fiscale. De asemenea, vor fi prezentate dezvoltarile comunitare cu privire la implicatiile TVA ale cesiunii de creanta si consideratii fiscale aferente executarii silite.

Lectorii confirmati la acest seminar sunt Prof. Univ. Dr. Liviu Pop, Universitatea Babes-Bolyai; Cornel Popa, Avocat asociat, Tuca Zbarcea & Asociatii; Ionut Serban, Avocat asociat, Tuca Zbarcea & Asociatii; Alexandru Cristea, Tax Partner, Tuca Zbarcea & Asociatii Tax SRL.