TZA obtine o noua victorie pentru Traian Basescu

Tribunalul Bucuresti a respins, luni, recursul facut de Dinu Patriciu in procesul pixelului albastru, dintre el si presedintele Traian Basescu.

Decizia de luni a Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Instanta se pronuntase in acest caz in octombrie 2011, inainte ca avocatii de la Budusan Baldea si Asociatii (astazi Budusan si Asociatii) sa  inainteze recursul respins ieri de Tribunalul Bucuresti. Avocatii firmei Tuca Zbarcea si Asociatii (TZA) i-au oferit asistenta lui Traian Basescu, din echipa facand parte, in 2011, Florentin Tuca si partenerii Robert Rosu si Ionut Serban.

Traian Basescu l-a actionat in judecata pe Dinu Patriciu, impreuna cu firma sa, Best Media, pentru minciuna in cazul „Pixelului albastru”, cerand daune de 50 de bani si publicarea deciziei in trei numere consecutive ale unor publicatii cu tiraj national. Astfel, seful statului l-a acuzat de „minciuna si trucarea unor filmari” pe omul de afaceri, dupa mediatizarea in 2009 a unor imagini in care presedintele parea ca loveste un copil la un miting electoral, actiunea in instanta fiind inregistrata la inceputul lunii decembrie a aceluiasi an.

Cotidianul Gardianul, cel care era editat de firma Best Media, a publicat, in 26 noiembrie 2009, un film in care presedintele Traian Basescu pare a lovi un copil peste fata, in timpul unui miting electoral din 2004. Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, in aceeasi zi, la Realitatea TV, ca, de fapt, la mitingul de la Ploiesti, din 2004, Traian Basescu a lovit copilul de doua ori, prima data in plex si apoi peste fata, asa cum apare in imaginile difuzate in presa.

In noiembrie 2009, Traian Basescu a solicitat Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca filmul din campania din 2004 contine urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii. Dupa efectuarea expertizei, Traian Basescu declara ca, potrivit INEC, inregistrarea de la Ploiesti contine elemente de editare computerizata in sensul alterarii integritatii, nu e autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice.