TZA intareste echipa de taxe, Bostina externalizeaza

In contextul in care noul lider al pietei de avocatura, Bostina & Asociatii, a decis sa externalizeze societatile de consultanta fiscala si pentru fonduri europene si sa se concentreze doar pe servicii de avocatura, un alt nume mare din piata, Tuca Zbarcea si Asociatii, adopta o strategie diferita. Societatea a deschis in urma cu mai putin o luna o divizie separata de consultanta fiscala. Ulterior, TZA a anuntat chiar intarirea acestei echipe.

Tuca Zbarcea si Asociatii Tax a anuntat cooptarea lui Ion Capdefier, fost director in Ministerul Finantelor, in echipa de consultanti fiscali, acesta urmand sa activeze in cadrul companiei in calitate de consilier of-counsel.

Consolidarea echipei TZA Tax vine la mai putin de o luna de la infiintarea acestei divizii de consultanta fiscala, care isi propune in primul an de activitate o cifra de afaceri intre 500.000 si 600.000 euro.

La momentul respectiv, Razvan Georgihiu-Testa, unul dintre coordonatorii echipei de taxe, spunea ca constituirea unei divizii separate de consultanta fiscala reprezinta formula optima de organizare pentru prestarea de servicii profesionale in aceasta zona.

„In plus, acest pas se inscrie in politica de servicii de tip „one stop-shop” pe care am promovat-o si in legatura cu alte arii, cum ar fi insolventa, proprietatea intelectuala, fondurile structurale, mediatori etc”, mai spunea acesta.

Un alt nume mare din piata, casa de avocatura Bostina & Asociatii, a decis sa aplice o strategie diferita in aceasta privinta.

Daca pana in 2011 politica Bostina & Asociatii a fost de diversificare a activitatii, prin deschiderea mai multor entitati care sa completeze serviciile de avocatura, in debutul acestui an managementul societatii a decis sa se concentreze strict pe avocatura.

Compania a decis sa externalizeze din acest an si societatea de consultanta in domeniul fondurilor europene, dupa ce la sfarsitul anului trecut incepea formalitatile de externalizare a societatii de consultanta in domeniul taxelor.

„Dupa ce, la sfarsitul anului trecut, am inceput formalitatile de externalizare a societatii de consultanta in domeniul taxelor, acum am decis ca si societatea de consultanta in domeniul fondurilor europene, o societate care, in acest moment, spre mandria noastra, este unul dintre liderii pietei, o societate care a crescut in timp, in ultimii 5 ani in mod constant, la fel cum am avut sansa sa creasca si societatea de avocatura va fi, la randul ei externalizata, practic ramanind in acest moment cu un singur scop: dezvoltarea si sustinerea activitatii de avocatura.”, a declarat pentru emisiunea Legile Afacerilor si pentru legalmarketing.ro Doru Bostina, avocat coordonator Bostina si Asociatii.

Obiectivul acestei miscari este, potrivit lui Bostina, eficientizarea activitataii societatii.

„Incercam pur si simplu sa ne adaptam cat mai bine realitatilor economiei, dorintelor clientilor pana la urma”, a mai spus Doru Bostina.