TZA, in prima tranzactie intre doua SIF-uri

Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a reprezentat cu succes Grupul Financiar Muntenia in tranzactia de vanzare catre SIF Banat-Crisana a participatiei sale in SAI Muntenia Invest – societatea de administrare a SIF Muntenia (SIF4). Aceasta tranzactie este o premiera pe piata de capital romaneasca, implicand preluarea controlului de catre un SIF asupra administratorului altui SIF.

Achizitia a primit recent avizul favorabil al Consiliului Concurentei, care nu a constatat nicio incompatibilitate cu un mediu concurential normal in implementarea acesteia de catre parti. De asemenea, ulterior acestui aviz, transferul a fost aprobat si de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Grupul Financiar Muntenia a fost asistat de o echipa de avocati specializati in legislatia pietelor de capital, precum si fuziuni si achizitii, coordonata de catre Silvana Ivan, avocat asociat si co-coordonatoarea departamentului piete de capital din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii. Din echipa alocata acestui proiect a facut parte si Ciprian Timofte, Avocat senior.

A fost un proiect inedit din mai multe puncte de vedere: pe de o parte, contextul in care intelegerea a fost perfectata si, de cealalta parte, noutatea unei asemenea tranzactii pe piata de capital din Romania, care au necesitat o atenta analiza atat a cadrului legal, foarte amplu in materie, cat si a impactului pe piata – din perspectiva intrunirii cerintelor pentru obtinerea avizului autoritatilor relevante, ASF si Consiliul Concurentei”, ne-a declarat Silvana Ivan, coordonatoarea echipei de avocati care a consiliat vanzatorul.

Potrivit avocatei de la Tuca Zbarcea & Asociatii, negocierile dintre parti s-au purtat pe durata a cateva luni, iar tranzactia a primit unda verde o data cu avizele favorabile din partea Consiliului Concurentei si ASF.

Ne bucura faptul ca tranzactia a primit aprobarile necesare de la autoritati, in acord cu obiectivele ambelor parti si fara impedimente juridice; in legatura cu acest aspect, expertiza echipei Tuca Zbarcea & Asociatii a fost un sprijin real”, a adaugat Gabriel Filimon, Presedintele SAI Muntenia Invest.

Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii in domeniul pietelor de capital este una dintre cele mai experimentate din Romania, oferind servicii de asistenta juridica privind aspectele legislative (cerintele legale si procedurile aplicabile admiterii pe piata de capital), constituirea si functionarea societatilor listate, a firmelor de investitii, SAI-urilor si altor jucatori importanti din piata, precum si cu privire la operatiuni diverse pe piata de capital, inclusiv oferte publice, admiteri la tranzactionare etc. Totodata, echipa Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta curenta institutiilor pietei – Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central.