TZA castiga contestatiile privind atribuirea tronsonului de autostrada Lugoj – Deva

UPDATE. Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, 22 iulie 2013, respingerea, ca nefondate, a plangerilor Strabag si Spedition UMB, formulate in recurs, privind atribuirea tronsonului de autostrada Lugoj – Deva. Hotararea nr. 3119/2013 este irevocabila si vine in continuarea deciziei CNSC din data de 17 iunie 2013 prin care s-a dat castig de cauza asocierii JV Salini – Secol SpA, reprezentata de firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

Avocatii TZA au obtinut, in 17 iunie 2013, pentru asocierea JV Salini – Secol SpA, respingerea contestatiilor promovate de catre Spedition UMB si Strabag impotriva rezultatului procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica avand ca obiect „Proiectare si executie autostrada Lugoj – Deva, Lot 2”, organizata de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), avand o valoare de aproximativ 240 milioane de euro.

In luna mai 2013, asocierea formata din JV Salini – Secol SpA, asistata si reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, fusese desemnata castigatoare de catre autoritatea contractanta. Ulterior, ceilalti participanti la licitatie, Spedition UMB si Strabag, au contestat rezultatul procedurii, care insa a fost mentinut prin decizia pronuntata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) in data de 17 iunie 2013. La acest moment, data fiind decizia CNSC, contractul de achizitie publica ar putea fi incheiat cu asocierea JV Salini – Secol SpA, neexistand niciun motiv care sa justifice intarzierea in demararea lucrarilor specifice.

O echipa de aparatori formata din Robert Rosu, Avocat asociat si co-coordonatorul departamentului de Litigii si Arbitraje interne, precum si de Oana Gavrila, Managing Associate si avocat pledant cu o bogata experienta in cauze de contencios administrativ, a reprezentat asocierea care a obtinut castig de cauza in fata CNSC.

O procedura complexa, care a presupus parcurgerea unui volum semnificativ de documente si informatii relevante pentru combaterea sustinerilor celor doua contestatoare. Organizarea si rigoarea operatorului economic au permis contracararea rapida si fundamentata a criticilor succesive formulate de catre fiecare dintre cele doua contestatoare, permitand in final obtinerea succesului”, a declarat Oana Gavrila, Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Decizia CNSC mentine decizia autoritatii contractante si confirma atat corectitudinea atribuirii contractului catre asocierea formata din JV Salini – Secol SpA cat si corectitudinea deciziei de respingere ca inadmisibila a ofertei depuse de catre Spedition UMB.

Argumentele si structura ofertei prezentate de catre asocierea pe care o asistam ne indreptatesc sa fim optimisti in privinta sanselor semnificative de mentinere a deciziei pronuntate de catre CNSC si in ipoteza in care aceasta va fi atacata cu plangere in fata Curtii de Apel Bucuresti. Succesul recent obtinut pentru clientul nostru demonstreaza inca o data ca perseverenta si rapiditatea in combaterea structurata a argumentelor ridicate de catre adversari sunt absolut necesare in aceasta materie speciala a achizitiilor publice”, a declarat Robert Rosu, Avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Tuca Zbarcea & Asociatii este cotata in fruntea clasamentului realizat de directorul international Legal 500 in ceea ce priveste capacitatea de solutionare a disputelor. Echipa de peste 40 de avocati din cadrul departamentului de litigii si arbitraje interne si internationale reprezinta clienti la toate nivelurile sistemului jurisdictional romanesc, de la tribunalele de prima instanta pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si in proceduri speciale in fata Curtii Constitutionale si in fata instantelor nationale si internationale, in proceduri complexe de arbitraj in baza regulilor Curtii de Arbitraj Comercial International (Camera de Comert si Industrie a Romaniei), ICC, UNCITRAL si ICSID.