TZA, alaturi de japonezii de la Marubeni intr-o investitie de 150 mil. de euro

Firma de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii va acorda consultanta grupului japonez Marubeni Corporation in constructia unei centrale de 150 de milioane de euro la Mures.

Astazi are loc la Bucuresti o intalnire intre reprezentantii statului roman si cei ai companiei japoneze, in vederea semnarii unui Memorandum de intelegere. In urma semnarii acestui acord, compania japoneza va investi 150 de milioane de euro in constructia unei centrale de producere a energiei la Mures, cu o capacitate de circa 250 MW. Proiectul va fi derulat impreuna cu compania de stat Electrocentrale Bucuresti.

Electrocentrale Bucuresti va participa la acest proiect cu o serie de active aflate pe platforma fostei Centrale Termoelectrice Fantanele din Mures, care este dezafectata in prezent, in timp ce japonezii vor veni cu banii necesari sustinerii proiectului.

Memorandumul de intelegere vizeaza realizarea unui Proiect de tip ,,Green/Brown Field„, pe amplasamentul de la Fantanele, judetul Mures. Proiectul va fi realizat intr-o structura de societate mixta, care va functiona ca Producator Independent de Energie.

Proiectul consta in realizarea unor instalatii de turbine cu gaze cu pornire rapida de tip aeroderivativ, in ciclu simplu, amplasate in incinta fostei Centrale Termoelectrice Fantanele, dezafectata in prezent. Puterea instalata va fi de aproximativ 250 MW, iar costul total al investitiei este de circa 150 milioane de euro.

La semnarea Memorandumului vor participa Constantin Nita, Ministru delegat pentru Energie, Hiroshi Tachigami, Presedinte Marubeni Europower, Dan Stefan Cetacli, Director General ELCEN.

In acest proiect, japonezii vor beneficia de asistenta juridica a avocatilor de la Tuca Zbarcea & Asociatii.

Marubeni Corporation, un business de peste 50 de miliarde de dolari, are circa 4.000 de angajati si 120 de birouri in 68 de tari si regiuni, inclusiv in Romania. Marubeni este una dintre cele mai mari companii japoneze de intermediere comerciala, cu operatiuni in domeniul alimentar, textile, energie, infrastructura, metale, resurse minerale si industria chimica. Activitatile companiei includ si proiecte energetice si de infrastructura, fabrici, utilaje, finante, logistica, constructii si dezvoltare imobiliara.