TZA a asistat ING intr-o investigatie a Consiliului Concurentei

Echipa de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat ING Continental Europe Holding BV (societate mama a ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii, active in Romania) in investigatia declansata de Consiliul Concurentei in anul 2007.

Potrivit Ordinului presedintelui Consiliului Concurentei, s-a dispus inchiderea investigatiei cu privire la posibile fapte anticoncurentiale implementate de sase societati de pe piata administrarii private de fondurilor de pensii obligatorii (Pilonul II) din Romania. suspiciunea de practica concertata prin intermediul actiunilor de lobby derulate de partile investigate a fost inlaturata dupa o analiza indelungata a dovezilor si argumentelor stranse de catre echipa de investigatie a Consiliului Concurentei.

Echipa de avocati specializata in dreptul concurentei din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii care a asistat ING Continental Europe Holding BV a fost formata din Raluca Vasilache, Avocat asociat, Anca Jurcovan, Avocat colaborator coordonator si Andreea Oprisan, Avocat senior.

„Salutam decizia finala a Consiliului Concurentei, care dovedeste o analiza detaliata si matura a tuturor circumstantelor cazului, precum si a dovezilor furnizate de catre parti. Considerand experienta noastra extinsa in investigatii ale autoritatii de concurenta, acest caz s-a dovedit a fi unul complex, unde argumentele logice si economice au avut un rol determinant. Totusi, concluzia ca activitatile de lobby ale intreprinderilor active intr-o anumita piata ar excede sfera de aplicare a legii concurentei, indiferent de mijloacele prin care se desfasoara si indiferent de natura informatiilor schimbate intre participanti, este total eronata. Este necesara o analiza riguroasa, de la caz la caz, si, indiferent de situatie, evitarea schimbului de informatii comerciale sensibile intre concurenti”, a declarat Raluca Vasilache (foto), coordonatoarea departamentului de dreptul concurentei din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii.

Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii ofera servicii de asistenta juridica si consultanta privind reglementarile aplicabile in domeniul concurential (antitrust) in legatura cu tranzactii nationale si transfrontaliere dintre cele mai diverse (fuziuni, achizitii, joint ventures etc.). Avocatii departamentului de dreptul concurentei din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii au asistat mari jucatori de pe piata in investigatiile antitrust ale Consiliului Concurentei si au oferit consultanta beneficiarilor si entitatilor publice in cadrul procedurilor de autorizare si investigatie ale masurilor de ajutor de stat desfasurate de Comisia Europeana. De asemenea, experienta echipei Tuca Zbarcea & Asociatii include asistenta acordata in obtinerea autorizarilor operatiunilor de concentrare economica, a dispenselor intelegerilor dintre agenti economici, precum si in litigii privind aspecte de dreptul concurentei.