Tuca Zbarcea & Asociatii sustine organizarea celei mai importante expozitii internationale de fotojurnalism in Romania

Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii sustine, pentru al doilea an consecutiv, organizarea in Romania a World Press Photo, cea mai importanta expozitie internationala de fotojurnalism.

Expozitia World Press Photo s-a redeschis la inceputul acestei luni la Bucuresti, la initiativa Fundatiei Culturale EIDOS, fondata de fotograful Cristian Movila, cunoscut mai ales pentru numeroasele sale colaborari cu publicatii internationale cum ar fi Newsweek, The New York Times Magazine sau National Geographic. Expozitia va putea fi vizitata in Piata Universitatii din Bucuresti pana pe 26 mai.

“Expozitia World Press Photo ofera, probabil, una dintre cele mai profunde experiente vizuale, o calatorie in frumosul, inefabilul si tenebrele umanitatii deopotriva. Suntem si in acest an alaturi de Fundatia Culturala EIDOS, fideli misiunii noastre de a sustine talentul si performanta in orice forma de manifestare”, a declarat Sorin Vladescu, Avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

“World Press Photo reprezinta esenta reportajului de actualitate facut in interesul unei societati informate. In conditiile in care media sufera transformari uria e in modelul de business, este nevoie de un alt tip de abordare care sa asigure accesul necenzurat la informare si imagine. Este motivul pentru care, inca de la infiint are, World Press Photo a premiat si a evidentiat munca unor fotojurnalisti care s-au dedicat unor subiecte care, desi sunt importante, rar fac prima pagina a jurnalelor”, spune Cristian Movila, fondator al Fundatiei Culturale EIDOS.

Fotografiile prezentate in acest an au fost declarate castigatoare la concursul World Press Photo 2013, fiind selectate dintre cele 103.481 de imagini trimise de catre cei 5.666 de fotografi din 124 de tari participante.

In 2012, la initiativa Fundatiei Culturale EIDOS – organizatorul expozitiei din acest an – cele mai premiate fotografii de presa din lume au revenit in Romania dupa 17 ani de absenta si au atras peste 25.000 de vizitatori.

Expozitia World Press Photo 2013 este deschisa pana pe 26 mai, intre orele 11.00 si 21.00, in spatiul special amenajat din Piata Universitatii.

World Press Photo este cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global. Este o initiativa a Fundatiei World Press Photo, fondata in anul 1955, in Olanda, care activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul in Amsterdam. Scopul fundatiei este de a stabili standarde ridicate in fotojurnalism si fotografie documentara la nivel mondial. Competitia a debutat in 1955, cand 42 de fotografi din 11 tari au inscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. Toate lucrarile inscrise in concurs sunt deschise publicului prin intermediul expozitiei anuale, vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare din ultimele editii.