Tuca Zbarcea & Asociatii pluseaza pe consultanta pentru fondurile structurale

Cristina (Taeuber) Ana va coordona Departamentul de Fonduri Structurale al Tuca Zbarcea & Asociatii. In noua formula departamentul va oferi servicii de asistenta tehnica si consultanta privind accesarea si implementarea proiectelor finantate din bani europeni.

„Decizia firmei noastre de a fi mai activa in consultanta pentru atragerea fondurilor structurale este motivata de nevoia dinamizarii unui domeniu criticat pentru lentoarea si ineficienta sa. Credem ca, printr-o asemenea decizie strategica, venim in intampinarea a numeroase cereri de ajutor si putem pune umarul la revigorarea cu succes a unor proiecte”, a declarat Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Cristina (Taeuber) Ana are o experienta specifica de 7 ani dobandita in cadrul Delegatiei/Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, unde a coordonat implementarea fondurilor de preaderare pe domeniile afaceri interne, justitie si social, iar in ultimii doi ani a coordonat, in calitate de director de program, implementarea si monitorizarea proiectelor din Programul Norvegian de Cooperare cu Romania in cadrul Ambasadei Regale a Norvegiei in Romania.

„Gradul redus de absorbtie a fondurilor europene, problemele existente la nivelul capacitatii administrative de a genera si implementa asemenea proiecte, dar si insuficienta cunoastere ori lipsa de informare adecvata a beneficiarilor au condus la starea critica a unora dintre programele curente”, crede coordonatorul Departamentului de Fonduri Structurale din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii.

Departamentul de Fonduri Structurale reuneste experienta avocatilor Tuca Zbarcea & Asociatii in ceea ce priveste asistenta tehnica in domenii precum achizitiile publice, proiectele de mediu, infrastructura, ajutoare de stat/concurenta, restructurari de personal/dreptul muncii, precum si asistenta si reprezentarea autoritatilor de management ori participantilor in diverse proceduri de atribuire a contractelor de achizitie publica.

Din echipa Departamentului de Fonduri Structurale mai fac parte Dan Borbely, Serban Paslaru, Ioana Hrisafi, Raluca Vasilache, Vlad Cercel si Oana Gavrila.