Țuca Zbârcea & Asociații, partener la Olimpiada Internațională de Matematică

A 59-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică (OIM) a avut loc în această perioadă la Cluj-Napoca. 615 de concurenți de pe 5 continente au ajuns în Cluj, la cea mai importantă competiție din acest domeniu, ce s-a desfășurat între 3 și 14 iulie. Peste 300 de voluntari au fost implicați în acest proiect, iar printre partenerii care susțin OIM 2018 se numără Iulius Mall Cluj, UNIQA Asigurări și casa de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații.

Firma de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații continuă, astfel, parteneriatul tradițional cu Societatea de Științe Matematice din România prin care tinerii matematicieni sunt sprijiniți și încurajați.

România și Bulgaria sunt singurele țări din lume care au participat fără întrerupere la fiecare ediție a OIM. Bugetul ediției din acest an este de 1 milion de euro, iar fondurile au fost asigurate de către Ministerul Educației Naționale, autorități locale din Cluj Napoca, precum și sponsorizări din mediul privat, de la companii precum Bitdefender, Banca Transilvania sau societatea de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații.

Amintim că Țuca Zbârcea & Asociații au participat în martie 2014, la Roma, la ceremonia de semnare a Contractului de Inginerie, Achizitie si Constructie (EPC) pentru proiectarea, fabricarea, livrarea, instalarea, testarea, punerea in functiune si mentenanta pe perioada punerii in functiune a Sistemului Fascicul Gama de mare intensitate (GBS) de la Magurele. Valoarea acestui contract este de 66,8 milioane de euro si provine in integralitate din fonduri europene.

Firma de avocatura din Romania a oferit servicii de asistenta juridica institutului italian „Istituto Nazionale di Fisica Nucleare”, in calitate de lider al consortiului european EuroGammaS ce colaboreaza cu Universitatea „La Sapienza” din Roma si institutele stiintifice CNRS Franta („Centre National de la Recherche Scientifique”) si STFC Marea Britanie („Science and Technology Facilities Council”).

Consortiul avand ca lider institutul italian „Istituto Nazionale di Fisica Nucleare” a fost desemnat castigator al procedurii de achizitie publica derulata de catre Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei” vizand atribuirea Contractului de Inginerie, Achizitie si Constructie (EPC) aferent dezvoltarii sistemului de laser de la Magurele.

Echipa Țuca Zbârcea & Asociații implicata in acest proiect a fost formata din avocati cu o bogata experienta in proceduri de achizitie publica, printre care Serban Paslaru, Partener si unul dintre coordonatorii departamentului de achizitii publice si Iuliana Leon, Avocat Senior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here