Țuca Zbârcea & Asociații înregistrează o victorie pentru Vodafone România în procesul cu ANPC

Vineri, 5 iulie, Curtea de Apel a decis să suspende executarea ordinului președintelui ANPC care a interzis majorarea prețurilor serviciilor Vodafone România. Decizia este executorie până la soluţionarea instanţei de fond, dar poate fi atacată cu recurs în 5 zile de către Protecția Consumatorilor. Vodafone are un prim succes în lupta cu ANPC care îi permite să majoreze în continuare prețul abonamentelor.

Admite cererea de chemare în judecată. Suspendă executarea Ordinului Președintelui ANPC nr. 166/02.05.2019 până la soluționarea instanței de fond. Executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare“, se arată pe pagina web a instanței.

Țuca Zbârcea & Asociații a asistat Vodafone România în procesul cu ANPC, echipa fiind coordonată de Ștefan Damian, Deputy Managing Partner și incluzându-i, printre alții, pe Ionuț Șerban, Partner (Litigii), Anca Jurcovan, Managing Associate (Dreptul Concurenței).

La începutul lunii mai, ANPC a anunțat că a dispus ca un operator de telefonie mobilă să înceteze practicile comerciale incorecte față de consumatori, constatate în urma unui control, realizate în scopul majorării costurilor abonamentelor.

Surse din piață au declarat atunci pentru Profit.ro că este vorba de Vodafone România. Ordinul a fost precedat de o amendă de 70.000 de lei, anunțată de ANPC la 25 aprilie.

Amintim faptul că Vodafone România este un client de tradiție al Țuca Zbârcea & Asociații, operatorul de telefonie mobilă primind consultanță juridică din partea echipei TZA în tranzacția prin care Grupul american Liberty Global a vândut operaţiunile din România,  către grupul britanic Vodafone. Echipa a fost coordonată de Ștefan Damian, Deputy Managing Partner și Vlad Cercel, Partener.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here