Țuca Zbârcea & Asociații, asistență juridică în cea mai importantă tranzacție din Republica Moldova

Societatea de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații a fost alături de Transgaz  S.A. la semnarea contractului de vânzare-cumpărare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz. Societatea de avocați a oferit cumpărătorului asistență juridică la redactarea și semnarea contractului, având alături în acest demers o echipă de avocați moldoveni de la firma Țurcan Cazac.

Avocații implicați în proiect sunt: Sorin Vlădescu, Partener (Țuca Zbârcea & Asociații), Nisa Jecu, Avocat senior (Țuca Zbârcea & Asociații), Octavian Cazac, Partener (Țurcan Cazac), Vadim Taigorba, Avocat (Țurcan Cazac) și Ana Galus, Avocat (Țurcan Cazac).

La evenimentul de semnare a contractului, ce a avut loc la sediul Ministerului Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova au participat domnul Chiril Gaburici – ministrul economiei din Republica Moldova, domnul Dănuț Andrușcă – ministrul român al Economiei, domnul Ion Sterian – director general al S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A., domnul Daniel Ioniță – ambasador al României în Republica Moldova, angajați ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și ai Agenției Proprietății Publice din Republica Moldova, reprezentanți ai Eurotransgaz SRL, ai societății de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații si ai Băncii Comerciale Române Chișinău S.A.

Prezent la ceremonia de semnare de la Chișinău, Sorin Vlădescu, Partener (Țuca Zbârcea & Asociații) a declarat: „Lucrând după un calendar ambițios, pentru noi fost o experiență foarte intensă din care am ieșit cu toții întăriți. Suntem bucuroși să fi avut ocazia de a face parte dintr-un astfel de proiect. Convingerea noastră este că, prin maniera în care ne-am structurat suportul pentru clienții noștri, am reușit să conferim valoare tranzacției și să ne încadrăm în termenele foarte strânse. Ne exprimăm speranța că punțile de dialog și armonizarea părților din acest proiect vor consolida sentimentul de încredere în rândul altor învestitori români interesați de oportunitățile din Republica Moldova.”

Vânzarea Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz companiei Eurotransgaz SRL, ce are ca asociat unic Transgaz S.A., pentru un preț de 180.200.000 lei moldovenești și un program de investiții de până la 93.000.000 euro în următorii doi ani, este una dintre cele mai importante tranzacții făcute de Guvernul Republicii Moldova in ultima perioadă.