Tuca Zbarcea & Asociatii asista cu succes una dintre cele mai semnificative tranzactii incheiate pe piata farma de la inceputul anului

Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a acordat asistenta juridica pentru Interbrands Marketing & Distribution, cea mai mare companie de distributie si logistica pentru bunuri de larg consum de pe piata romaneasca, la achizitia societatii de distributie farmaceutica Europharm Holding de la grupul britanic GlaxoSmithKline. Procesul de achizitie include preluarea actiunilor Europharm, precum si o serie de contracte comerciale aditionale.

Semnarea tranzactiei a avut loc in 13 octombrie 2015 si reprezinta incheierea unei prime faze a unui proces complex si indelungat, perioada finala a negocierilor solicitand implicarea la maxim a avocatilor Tuca Zbarcea & Asociatii. Preluarea Europharm este conditionata de obtinerea aprobarii Consiliului Concurentei, precum si de indeplinirea unor conditii comerciale.

Andreea Oprisan_Tuca Zbarcea & Asociatii 2

Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii implicata in proiect a fost coordonata de Andreea Lisievici (foto articol), Managing Associate, iar din echipa au mai facut parte, in principal, Andreea Oprisan (foto deasupra), Senior Associate, pe partea de concurenta, si Ruxandra Frangeti (foto dedesubt), Senior Associate, in ceea ce priveste aspectele de drept societar si comercial.

Ruxandra Frangeti_Tuca Zbarcea & Asociatii 2

„Achizitia Europharm a fost un proiect deosebit, care pe langa complexitatea inerenta business-ului, ne-a pus in fata unor modificari succesive ale fundatiei comerciale a tranzactiei, pe care a fost necesar sa le traducem, rapid si corect, in prevederi contractuale eficace. Ne-a fost testata la maxim capacitatea de concentrare pe finalitatea comerciala a contractelor pentru a transpune limbajul juridic in slujba acesteia, iar Interbrands este clientul ideal alaturi de care sa facem acest lucru. Am fost o singura echipa, nu client si avocati”, a declarat Andreea Lisievici.

„In cadrul acestei tranzactii complexe, care a durat mai bine de un an, echipa Tuca Zbarcea a acordat Interbrands sprijin profesionist, sustinut si dedicat, spre deplina noastra satisfactie. Nu este prima data cand lucram cu aceasta echipa tanara, joviala si dinamica iar pe viitor nu am avea nicio ezitare sa colaboram din nou”, a precizat Rand Sherif, CEO Interbrands.

Tuca Zbarcea & Asociatii a oferit consultanta juridica pe intregul parcurs al achizitiei, incepand de la procesul de due diligence juridic pana la negocierea documentelor tranzactiei. In perioada urmatoare, avocatii vor continua sa asigure asistenta in ceea ce priveste notificarea concentrarii economice, precum si celelalte actiuni necesare pana la finalizare.

marian.floranescu@lhm.ro