Țuca Zbârcea & Asociații alături de Electrica în tranzacția care a presupus achiziția unui portofoliu de 207MW de energie regenerabilă de la Monsson

Grupul Electrica anunță realizarea unui alt pas important în direcția implementării strategiei grupului de integrarea în amonte a activităților, prin investirea în capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile.

Astăzi, au fost semnate cu Monsson contracte de vânzare-cumpărare de părți sociale în trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând 207MW de energie regenerabilă, compus din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare și un parc eolian în zona Dobrogea. În această tranzacție, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanți ai casei de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații împreună cu Ernst&Young, în timp ce Monsson a fost asistat de Berechet Rusu Hiriț.

Obiectivele ambițioase în materie de mediu ale Pactului ecologic european pot fi atinse printr-un efort susținut al jucătorilor din industrie. Achiziția celor 3 proiecte vine să reconfirme angajamentul Grupului Electrica în direcția dezvoltării sectorului de producție de energie electrică din resurse regenerabile, reprezentând, în același timp, un pas important în direcția implementării strategiei generale de creștere a Grupului”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

Suntem bucuroși să participăm împreună cu Electrica la scrierea unei file din istoria recentă a energiei regenerabile din România”, declară Sebastian Enache, Bussines Development Manager Monsson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here